Infractori în criza COVID: Au trimis clienţilor hârtie igienică, în loc de măşti

Infractori în criza COVID: Au trimis clienţilor hârtie igienică, în loc de măşti
| Foto: Mediafax - Adrian Piclisan

Poliţiştii din Giurgiu fac joi dimineaţa nouă percheziţii în judeţele Călăraşi şi Ilfov. Sunt vizate persoane acuzate de înşelăciune, ce ar fi postat anunţuri că vând măşti de protecţie, dar în coletele expediate au pus role de hârtie igienică.

Poliţiştii din Giurgiu fac, joi dimineaţa, nouă percheziţii în judeţele Călăraşi şi Ilfov, la persoane acuzate de înşelăciune, după ce ar fi postat anunţuri că vând măşti de protecţie, dar în coletele expediate au pus role de hârtie igienică. Aproape 90 de persoane au fost astfel păcălite, scrie Mediafax.
 
Potrivit unui comunicat al IGPR, poliţiştii din Girugiu fac joi dimineaţa nouă percheziţii pe raza judeţelor Călăraşi şi Ilfov, la domiciliile unor persoane „despre care există date şi indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul naţional, profitând de instituirea stării de urgenţă generată de pandemia COVID- 19”.
 
Suspecţii au postat pe reţelele de socializare anunţuri de vânzare, însoţite de fotografii cu măşti medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor.
 
Au fost identificate 89 de persoane vătămate.
 
Din cercetari a mai rezultat că, prin intermediul aceloraşi anunţuri, suspecţii au vândut tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome şi mărunţire. Opt persoane urmează să fie duse la audieri.

Comenteaza