Informaticienii de la UBB în finala unei competiţii mondiale pentru studenţi organizată de Microsoft

Informaticienii de la UBB în finala unei competiţii mondiale pentru studenţi organizată de Microsoft
O echipă formată din studenţi de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai va reprezenta România la finala „magine Cup”, competiţie de tehnologie adresată studenţilor organizată la nivel mondial de cunoscuta companie Microsoft

Echipa câştigătoare a competiţiei naţionale a fost desemnată între 5-6 mai la Bucureşti, iar concursul de la nivel internaţional va avea loc la New York.

Din echipa respectivă fac parte Alina Călin, Andrei Cantea, Andrei Dascălu şi Cosmin Mihaiu, coordonaţi de lectorul universitar Dan Suciu.

„Soluţia câştigătoare, MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) care presupune utilizarea tehnologiei Kinect pentru monitorizarea exercitiilor fizice kinetoterapeutice ale pacientilor ce se află în perioada de recuperare
medicală. Un amanunt interesant este faptul ca exercitiile recuperatorii pot
fi chiar jocuri implementate pe platforma Caregamer, solutie cu care Simplex a câştigat finala natioanla a aceleiasi competitii in 2010", au precizat reprezentanţii Biroului de Iamgine al Ubb, într-un comunicat transmis presei.

De precizat că locul 2 la competiţia naţională a Imagine Cup a fost câştigată de o echipă ce provine to de la Facultatea amintită.

La finala internaţională, care va avea loc între 8-14 iulie, vor participa echipe din peste 100 de ţări.

 

Comenteaza