Incubator performant de neonatologie de 10.000 de euro, donat Spitalului Urgenţă Cluj

Incubator performant de neonatologie de 10.000 de euro, donat Spitalului Urgenţă Cluj
Un incubator performant, în valoare de 10.044 de euro, va fi donat Secţiei de neonatologie II a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca de compania Star Storage, în cadrul programul "Bun venit pe lume" al Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Prin intermediul progamului amintit urmează a fi dotate cu incubatoare de ultimă generație nu mai puţin de 15 maternități din 15 orașe din toată țara.

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9.4 la 1.000 de copii născuţi vii în 2011, cauza principală fiind naşterile premature. În acest sens, trebuie avut în vedere faptul că circa o treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii precum şi prin dotarea maternităţilor şi a secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

De asemenea, compania Star Storage a anunţat că intenţionează să finalizeze construcţia şi amenajarea la Jucu, în parcul industrial Tetarom III, a unui centru de stocare, prelucrare şi recuperare a datelor în caz de dezastru, similar celui deja existent la Bucureşti, până la finele lui 2013.

 

Comenteaza