Incendiul de la groapa de gunoi a Clujului, stins după 4 ore

Incendiul de la groapa de gunoi a Clujului, stins după 4 ore

Pompierii au reuşit să stingă incendiu de la groapa de gunoi a Clujului. A fost afectată o suprafaţă de circa 1.500 mp.

"Patru autospeciale de stingere încadrate cu 10 pompieri, sprijinite de trei utilaje și patru autocisterne ale operatorilor economici din domeniul colectării deșeurilor, au reușit stingerea focarelor de incendiu care au cuprins o rampă de colectare a deșeurilor de lângă municipiul Cluj-Napoca", transmite ISU Cluj. 

Pompierii au reușit, cu sprijinul personalului de pe locul de muncă, si stingă și de această flăcările care au cuprins rampa de deșeuri, limitând în primă fază extinderea focarelor de incendiu, care au cuprins o suprafață de circa 1.500 mp.

"Eforturile pompierilor au fost de la început direcționate pentru a opri pătrunderea arderii în profunzimea deșeurilor, prin realizarea dispozitivelor de stingere cu tunuri de apă. De asemenea, personalul de pe locul de muncă a realizat întoarcerea deșeurilor cu utilajele din dotare, ceea ce a permis injectarea din timp apei în masa de deșeuri", mai spune ISU Cluj. 

Reamintim că ultimul mare incendiu de la groapa de gunoi administrată de RADP Cluj a avut loc în urmă cu circa o lună.

În urmă cu o săptămână, Garda de Mediu a efectuat un control la fața locului și a impus administratorilor rampei să ia urgent măsuri de îndepărtare a cantităților mari de gunoaie dislocate în timpul intervenției pompierilor și ajunse în afara perimetrului rampei, și relocarea acestora într-un loc autorizat de depozitare.

Surse din rândul celor care administrează rampa de gunoi au declarat pentru Ziua de Cluj că de acest lucru se ocupă o firmă care încasează nu mai puțin de 17 lei pe metrul cub de gunoi cărat de la marginea amplasamentului înapoi pe rampa actuală sau în alt loc autorizat.

Mai mult, termenul impus de cei de la Garda de Mediu expiră pe 31 mai.

VEZI ŞI Ţeava din gunoi. Soluţii pentru evitarea incendiilor la Pata Rât. Pregătiţi-vă de amenzi uriaşe dacă nu colectaţi selectiv!

Soluţii pentru Pata Rât: de la suspendarea autorizaţiei de mediu, la colectare selectivă după modelul Târgu-Lăpuş. Boc s-a inflamat

Comenteaza