Incendiile de vegetație se țin lanț la Cluj. A luat foc și dealul de la rampa Pata Rât

Incendiile de vegetație se țin lanț la Cluj. A luat foc și dealul de la rampa Pata Rât
| Foto: Facebook/ Clujul Civic

După ce au intervenit la peste 25 de incendii de vegetație, pompierii s-au luptat luni cu flăcările și în zona rampei de gunoi de la Pata Rât, din Cluj-Napoca. 

Un incendiu a izbucnit luni seara și pe dealul din zona rampei RADP, de la Pata Rât, iar pompierii s-au luptat ore în șir să stingă flăcările.

În ultimele zile, Clujul a fost afectat de zeci de astfel de incendii. Pompierii au intervenit doar ieri la peste 25 de astfel de evenimente, fiind afectate, în total, peste 200 ha de teren.

Mai mult, pompierii au anunțat că au stins peste 50 de incendii de vegetație, în weekend, județ, atât în municipiul Cluj-Napoca, cât și în localități precum Vâlcele, Apahida, Gheorgheni, Jucu, Bonțida, Sic, Iara, Cătina, Oșorhel, Gârbău, Mera, Gilău sau Poieni și atrag atenția că ”deși incendiile de vegetație par situații ușor de gestionat, intervenția pompierilor este necesară în aceste cazuri pentru a evita extinderea flăcărilor la zonele împădurite, imobilele sau bunurile materiale aflate în apropierea terenurilor aprinse și apoi lăsate nesupravegheate” și că ”incendiile de vegetație sunt un pericol ce trebuie conștientizat”. Potrivit reprezentanților ISU Cluj, arderea miriștilor, vegetației uscate şi resturilor vegetale se efectuează numai după obținerea permisului de lucru cu focul și cu respectarea unor reguli.

Comenteaza