Înainte să vină la Cluj, premierul Cîțu merge în zonele afectate de inundații din Alba

Înainte să vină la Cluj, premierul Cîțu merge în zonele afectate de inundații din Alba
| Foto: digi24.ro

Premierul Florin Cîţu merge, duminică, în zonele inundate din judeţul Alba, însoţit de ministrul Apărării, Nicolae Ciucă şi de ministrul de Interne, Lucian Bode.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Premierul Florin Cîţu, însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, vor merge în vizită în judeţul Alba, pentru analiza şi evaluarea din teren a efectelor fenomenelor meteo periculoase înregistrate în judeţul Alba în ultimele zile.

Reprezentanţii Guvernului vor avea o şedinţă cu primarii localităţilor afectate de inundaţii, Ocoliş, Roşia Montană, Câmpeni şi Abrud, la sediul Primăriei Ocoliş. Ulterior, premierul şi cei doi miniştri vor face o vizită în teren în zonele inundate.

Peste 200 de persoane din localitatea Dăroaia, judeţul Alba, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă în căminul cultural din Roşia Montană, după ce casele le-au fost inundate sau avariate din cauza unei alunecări de teren. În urma ploilor de vineri seara, Drumul Naţional 74 Cărpiniş (Abrud)- Câmpeni a fost blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren. În oraşul Abrud, au fost inundate 3 case, un subsol, iar o stradă a fost blocată de capacii căzuţi.

În satul Valea Săliştii, 4 case au fost inundate, în comuna Horea o casă, în satul Roşia Montană a fost avariată o casă, alte două au fost inundate, iar un drum a fost colmatat. Au mai fost inundate case în satele Curături, Gura Roşiei şi Cărpiniş.

În satul Dăroaia, au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusă şi 16 au fost avariate în urma unei alunecări de teren. Alte case şi drumuri au fost afectate de inundaţii în localităţile Sohodol, Poiana Sohodolului, Gura Sohodolului şi în comuna Şugag.

De asemenea, au fost avariate 8 linii de medie tensiune, 106 posturi de transformare, fiind afectaţi 7.429 de abonati. Conform pompierilor din Alba, au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităţilor afectate de inundaţii din judeţul Alba, dar nu s-au înregistrat victime.

Premierul Cîțu este așteptat la Cluj, duminică, de la ora 16:00, când va avea loc Comitetul de Coordonare Județean în cadrul căruia va fi ales noul Birou Politic Județean al PNL Cluj. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza