În pelerinaj la Nicula: “Am învins cancerul”

În pelerinaj la Nicula: “Am învins cancerul”
O femeie din Oneşti spune că a învins cancerul datorită credinţei. Ea vine an de an la Mănăstirea Nicula, pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Sfintei Maria.

Zeci de mii de credincioşi au venit, şi în acest an, cu ocazia sărbătorii "Adormirii Maicii Domnului", în pelerinaj la Mănăstirea Nicula, pentru a se ruga şi pentru a se închina la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Oamenii au venit de la Cluj, de la Gherla, de la Dej, din judeţele limitrofe, dar şi din altele mai îndepărtate. Doamna Viorica a sosit tocmai de la Oneşti, judeţul Bacău. Chiar şi acolo se ştie de icoana de la Nicula, care a lăcrimat 27 de zile în 1694.

Pe doamna Viorica am găsit-o stând alături de sora sa, pe un pat aşezat direct pe iarbă, adăpostindu-se de arşită sub o umbrelă, pierdută printre corturile pelerinilor. Este al cincilea an când vine la Nicula, unde se simte mai aproape de Dumnezeu şi de Fecioara Maria.

„Am fost operată şi cred că Maica Domnului m-a ajutat. Am avut cancer la sân, am fost operată şi am fost salvată, mă simt foarte bine acuma. Era cancer benign. Am fost diagnosticată, am urmat tot tratamentul cu citostatice, trei şedinţe de chimioterapie, apoi operaţie. Am avut noroc că boala nu era în fază avansată. Maica Domnului m-a ajutat şi de aia îi rog pe toţi copiii şi pe tineri să se îndrepte spre Ea şi spre credinţă, ca să le fie uşor în viaţă", a spus moldoveanca.

Cât a fost bolnavă, doamna Viorica s-a sprijinit sufleteşte pe Dumnezeu, pe Iisus şi Fecioara Maria. „M-a ajutat foarte mult în acele clipe grele, când am văzut că-mi cade părul şi că mă simţeam ca o legumă după operaţie. Cele sfinte m-au ajutat să mă simt extraordinar de puternică. Dumnezeu m-a ajutat, mi s-a născut şi o nepoţică şi toate s-au potrivit foarte bine", a povestit femeia.

Doamna Viorica mărturisteşte că s-a tratat la Cluj. „Iubesc clujul şi iubesc ţara asta", spune ea. Poveşti de viaţă ca ale femeii din Oneşti au mulţi dintre pelerinii de la Nicula, care s-au simţit mai puternici, mai entuziaşti, mai sănătoşi după ce au sărutat icoana făcătoare de minuni.

 

Comenteaza