Foto Şi mănăşturenilor le place statul la coadă în ger: "Sunt sechele din comunism!"

Şi mănăşturenilor le place statul la coadă în ger: "Sunt sechele din comunism!"
Şi mănăşturenilor le place statul la coadă în ger: "Sunt sechele din comunism!"
Şi mănăşturenilor le place statul la coadă în ger: "Sunt sechele din comunism!"
Şi mănăşturenilor le place statul la coadă în ger: "Sunt sechele din comunism!"

A început anul, iar ardelenilor nu le place să rămână datori nici măcar la stat. Pe un ger de crăpau pietrele, joi dupămasa încă era coadă la Primăria de cartier din Mănăştur pentru plata impozitelor şi a locurilor de parcare.

Deşi Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziția clujenilor modalități online pentru plata taxelor și impozitelor, se pare că românilor le place statul la coadă.

Joi, în Transilvania a fost polul gerului din România, însă clujenii din cartierul Mănăştur şi-au făcut drum pe la primărie pentru a scăpa de dările la stat. Cu mască şi distanţare au îndurat frigul pentru o operaţiune care ar putea fi făcută de acasă.

"Merge repede? Staţi demult?", sunt expresii pe care le ştim din comunism şi le foloseam adesea când stăteam la cozi interminabile, uneori chiar pentru o pâine. 

O doamnă respectabilă care făcea cu totul alte activităţi pe timp de ger în Parcul Primăverii din Mănăştur, adică gimnastică pe mult apreciatele aparate instalate de municipalitate în parc, a spus că ea nici nu se gândeşte să mai stea la cozi, acum când totul poate fi mai simplu.

"Astea sunt sechele, clar sechele din comunism!!!", spune doamna, arătând spre cei care îndurau frigul la coadă în faţa Primăriei de cartier. "Şi ce dacă sunt pensionară şi nu mă pricep online, dar eu nu am nepoţi? Păi le spun lor să mă ajute că destul am stat la cozi pe vremea lui Ceauşescu, de ce să mai stau şi acum?", ne spune doamna Elena. 

Primăria Cluj-Napoca îi îndeamnă pe clujeni să îşi plătească online taxele și impozitele:
• online, cu autentificare, pe site-ul www.e-primariaclujnapoca.ro (prin e-cont)
• online, fără autentificare, cu ajutorul codului QR de pe înștiințarea de plată a impozitelor (pe care clujenii o vor primi în perioada următoare, conform legii, în cutiile poștale sau online)
• online, pe site-ul www.ghiseul.ro, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. Spre deosebire de persoanele fizice, reprezentanții persoanelor juridice pot achita taxele și impozitele locale doar după autentificarea în contul de utilizator, atât pe ghiseul.ro, cât și pe www.primariaclujnapoca.ro.

Clujenii care își achită impozitul integral până la sfârșitul lunii martie 2022 beneficiază de bonificația de 10% din acesta.

Comenteaza