Hoţii de lemne bagă spaima-n oameni. Pădurar terorizat de ei: îmi pun viaţa în pericol

Hoţii de lemne bagă spaima-n oameni. Pădurar terorizat de ei: îmi pun viaţa în pericol
Un pădurar terorizat de hoţii de lemne şi-a dat demisia, susţinând că viaţa sa îi este pusă în mod constant în pericol.

Furturile de lemne din păduri reprezintă o problemă reală pentru locuitorii comunelor clujene, în special pentru cei din Iara şi Băişoara. Autorii acestora recurg, adesea, la acte de violenţă în momentul în care sunt prinşi în flagrant sau în trafic fără a putea justifica în vreun fel provenienţa masei lemnoase.

Victimă a violenţei hoţilor a fost, în noaptea de marţi spre miercuri, un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Muntele Mare, care, după ce a fost agresat, a decis să renunţe la postul pe care îl ocupă. 

Incidentul a fost semnalat de către prefectul Clujului, Gheorghe Vuşcan, în urma unei vizite de lucru efectuate în cele două comunităţi. În cadrul acesteia, au fost analizate problemele sesizate de locuitorii din Băişoara şi Iara, în special cele de natură silvică şi agricolă.

"Legat de acest aspect, coincidenţă nefericită, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, pădurarul care deserveşte Ocolul Silvic Muntele Mare de pe raza comunei Băişoara a fost agresat de hoţii de lemne. În urma acestui incident reprezentantul ocolului silvic a decis să renunţe la această profesie invocând faptul că, în fiecare zi, viaţa îi este pusă în pericol", au informat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Cluj.

În urma celor constatate, Vuşcan a cerut o implicare mai mare din partea autorităţilor locale, a celor din poliţie şi a personalului silvic, "cu toţii trebuind să facă front comun împotriva celor care taie ilegal material lemnos, să constituie echipe formate din cel puţin patru-cinci persoane care să acţioneze grupat în special pe timp de noapte pentru prinderea şi identificarea infractorilor periculoşi", au mai precizat reprezentanţii prefecturii Cluj. 

Prefectul Gheorghe Vuşcan a fost însoţit în vizita de lucru de directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Cluj, Adrian Zaharia şi de directorul adjunct al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj-Napoca, Gheorghe Moale.

Comenteaza