Hector și Ben l-au prins pe hoț GALERIE FOTO

Hector și Ben l-au prins pe hoț GALERIE FOTO
Zeci de căței pot fi admirați la Cluj în acest weekend cadrul eveniment care promovează dresajul canin. Ajunsă la cea de-a șasea ediție, "Hiperparada animalelor" îi încântă pe clujeni.

Zeci de căței au defilat sambata la paradă, împreună cu stăpânii lor, în aplauzele publicului. Copiii au fost cei care s-au bucurat cel mai mult de eveniment și au fost mereu cu zâmbetul pe buze.

Cățeii jandarmeriei, piesele de rezistență

Ajutoarele necuvântătoare ale jandarmilor au fost piesa de rezistență a întregului spectacol. Hector și Ben sunt doi dintre cei patru câini ai Jandarmeriei Cluj. Aceștia sunt ajutoare de nădejde pentru jandarmii clujeni, fiind dresați încă de mici pentru a ajuta în misiuni. Se antrenează cot la cot cu jandarmii, minim două ore în fiecare zi, pentru a participa cu brio la misiunile de salvare. Câinii au făcut o demostrație întregului public, care a urmărit cu sufletul la gură scenariul pus la cale de jandarmi.

Copiii, cei mai fericiți spectatori

Copiii prezenți la "Hiperparadă" au fost cei mai fericiți spectatori și au aplaudat entuziasmați fiecare cățel prezentat. Cei mici au fost încântați de parada zecilor de căței din cele mai variate rase, de demonstrațiile de dresaj sau de săriturile spectaculoase. Cu părul prins în două codițe și cu un zâmbet ștrengăresc, o fetiță de 7 ani spune că momentul preferat a fost acela al paradei raselor "E frumos. Cel mai mult mi-a plăcut defilarea cățeilor alături de stăpân." Un alt copil se arată mai interesat de scenetele demonstrative ale Jandarmeriei "Mie mi-a placut cand l-a prins pe hot, pe raufacator."

Zeci de rase prezentate la Cluj

În cadrul paradei de la Cluj au fost prezentate câteva zeci de rase, care mai de care mai admirate. "Avem parada raselor. Asociația Chinologică Napoca este prezentă cu peste 20 de crescători clujeni, crescători care sunt în topurile românești și europene ale crescătorilor iar cei mai mulți dintre ei au multe rezultate de campioni europeni, campioni mondiali, deci câini cu foarte mare valoare", spune Oana Ciora, președinte Asociația pentru Câini de Salvare Transilvania. Organizatorii mai spun că partenerii evenimentului le pot oferi clujenilor informațiile necesare despre rasele canine și chiar îi pot ajuta în alegerea viitorului câine.

Evenimentul este organizat cu prilejul "Zilei Internationale a Cainilor de Salvare" si a "Zilei Jandarmeriei Ardelene", Asociaţia pentru Câini de Salvare Transilvania şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Cluj vă invită în perioada 26 - 27 aprilie la HiperParada Animalelor, eveniment organizat la hypermarket-ul Cora din oraș.

Clujenii sunt așteptați și duminica între orele 10 și 16, pentru a face cunoștință cu cei mai simpatici căței. 

 

Comenteaza