Gara din Cluj s-a umplut de boschetari

Gara din Cluj s-a umplut de boschetari
Călătorii nu mai au loc în sala de aşteptare, confiscată de vagabonzi şi boschetari: se întâmplă chiar în gara din Cluj-Napoca, de două luni, aceeaşi gară care a fost modernizată cu 4,5 milioane de euro în 2005 şi care a rămas fără pază, după ce compania de profil nu a mai fost plătită şi şi-a retras agenţii.

"Holul gării a ajuns să miroasă groaznic, e plin de boschetari iar în sala de aşteptare nu mai încapi de ei, dacă vii noaptea la 2. Nimeni nu are ce să facă pentru că nu mai sunt agenţi de pază acolo şi paza a fost preluată de angajaţi, dar ei ce pot face? Vinovaţi sunt şi călătorii, pentru că nu fac sesizări scrise", spune un angajat al Regionalei CFR Cluj, pentru ziuadecj.ro.

După ce gara a rămas fără pază, ordinea publică este asigurată de poliţiştii de la Transporturi Feroviare, cel puţin două persoane pe fiecare schimb, la care se adaugă, în caz de necesitate, şi angajaţii de la sediul regional al Poliţiei TF, din imediata vecinătate a gării. Adjunctul secţiei regionale a Poliţiei TF, Costel Dănilă, spune pentru ziuadecj.ro că deocamdată nu au fost înregistrate incidente în gară. "În ultima lună gara a rămas fără pază, de atunci suntem mai prezenţi. Iarna se mai strâng boschetari, că nu au unde să doarmă, dar acum e vară, sunt mai puţini, poate au mers şi pe la sărbători, în alte oraşe, să cerşească", spune Dănilă.

Paza Gării Cluj, considerată monument istoric şi modernizată în urmă cu cinci ani pentru şase milioane de dolari (4,5 milioane de euro), a fost asigurată în ultimul an de Ticoni Protecţie şi Pază SRL Slatina, aceasta după ce fosta firmă de pază, Bidepa, a rămas cu datorii mari din partea beneficiarului, CFR, şi a dat în judecată Compania de Căi Ferate.

Etichete
Comenteaza