Furtul de lemne, afacere înfloritoare

Furtul de lemne, afacere înfloritoare
Furtul de lemne este o afacere înfloritoare la Cluj. În ciuda numeroaselor controale ale poliţiştilor, hoţii de lemne continuă să dea iama în pădurile clujene.

Poliţiştii au prins joi în flagrant doi bărbaţi care ar fi tăiat, ilegal, arbori din specia fag, în valoare de circa 1.000 de lei. Un alt bărbat a fost depistat în timp ce transporta material lemnos, fără documente justificative.

Mai precis, în urma unui control pentru prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice, precum şi a transportului ilegal de material lemnos, "poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Comunală Băişoara, împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Muntele Mare, au depistat doi bărbaţi, de 26 şi 29 de ani, ambii din localitatea Mica, care ar fi tăiat, fără drept, arbori din specia fag, din pădurea de pe raza comunei Băişoara", transmit reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că cei doi ar fi tăiat circa 4 metri cubi de material lemnos, în valoare de aproximativ 1.000 lei. Astfel, bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă de 2.000 lei, iar materialul lemnos a fost ridicat şi predat reprezentanţilor Ocolului Silvic Muntele Mare.

În seara aceleiaşi zile, în jurul orei 19:40, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda - Postul de Poliţie Comunală Ciurila, au oprit în trafic, pe raza localităţii Ciurila, o autoutilitară condusă de un clujean de 23 de ani, în care se transporta material lemnos.

La cererea poliţiştilor, tânărul nu a putut prezenta documentele de provenienţă pentru materialul transportat, astfel că a fost sancţioat contravenţional, iar cei patru metri cubi de lemn transportat, în valoare de peste 700 de lei, au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanţilor Ocolului Silvic Cluj.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru protejarea fondului forestier şi combaterea delictelor silvice.

Comenteaza