FOTO/VIDEO Un elicopter al Unității de Aviație Cluj a luat parte la stingerea unui incendiu din Apuseni

FOTO/VIDEO Un elicopter al Unității de Aviație Cluj a luat parte la stingerea unui incendiu din Apuseni
Un elicopter al Unității Speciale de Aviație din Cluj-Napoca a participat, sâmbătă, la stingerea unui incendiu de vegetație produs în Munții Apuseni.

Din cauza zonei greu accesibile și a condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt) în zona afectată de incendii, în data de 1 aprilie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a solicitat un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie din M.A.I, se arată într-un comunicat al Unității Speciale de Aviație Cluj.

Echipajul clujean a intervenit cu aeronava din dotarea Inspectoratului General de Aviație, de tip MI 17, echipat cu dispozitivul acroşat Bambi-Bucket, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră pe raza localității Lunca Arieșului, com. Poșaga, în Munții Apuseni.

Umplerea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket s-a făcut dintr-un lac de balastieră de pe raza comunei Mihai Viteazu, județul Cluj. Elicopterul a fost alimentat de 8 ori.

Acţiunea de intervenţie s-a făcut în comun cu forţele ISU Alba, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, SVSU Poşaga şi Ocolul Silvic Privat.

Comenteaza