"Fotomodel" la şefia Apelor Române Cluj, susținut politic

"Fotomodel" la şefia Apelor Române Cluj, susținut politic

Apar noi dezvăluiri legate de cazul concursului anulat la Apele Române din Cluj. Şeful susținut politic, un fotomodel, a fost numit în starea de urgență, când scoaterea la concurs a posturilor era blocată.

În plină stare de urgenţă, șefii companiei Apele Române ar fi cerut schimbarea şefului inspectorilor de la Administraţia Bazinală Someş-Tisa în favoarea unui angajat cu susţinere politică. Conducerea Companiei Apele Române a cerut în martie 2020 schimbarea conducerii departamentului de inspectori al Administrației Bazinale Someș-Tisa, de la Cluj. Pentru că șefa de atunci, Florina Rus, a refuzat să-și dea demisia, postul a fost scos la concurs.

Florina Rus, inspector ABA Someș-Tisa: „Toate aceste lucruri s-au întâmplat în plină stare de urgență când scoaterea la concurs a posturilor era blocată. Respectivul a depus o contestație la proba scrisă, cu toate că nu avea calitatea de concurent, deci automat, conform legii, nu putea nici să conteste proba scrisă”.

Contestația a fost aprobată și concursul a fost anulat. Florina Rus, care se înscrisese în competiție pentru propriul ei post și a obținut 95 de puncte din 100, nu s-a mai putut prezenta la proba de interviu. În ciuda anulării concursului, decizia de destituire, semnată de șeful interimar care a și depus contestația, a rămas valabilă. Iar în locul ei a rămas șef-interimar cel mai tânăr angajat din departament, Valentin Avram, în trecut fotomodel.

Iar pentru ca întreaga situație să fie mai complicată ca o telenovelă, trebuie menționat că cei doi protagonisti ai luptei pentru conducerea departamentului de inspectori formaseră un cuplu, în urmă cu mai mulți ani.

Valentin Avram, șef inspector ABA Someș-Tisa: „Eu vin dintr-o familie gospodari de ape, amândoi părinți ai mei sunt pensionari. Sunt angajat în instituție din 2014. Am urmat Facultatea de Ingineria Mediului, masteratul în construcții Hidrotehnice și am urmat și un curs de Specialitate în Managentul Resurselor de Apă, practic am toate studiile pentru a ocupa acest post”.

Problema nu ar fi însă știinta de carte, ci faptul ca nu avea drept legal să obțină postul ca șef plin, pentru ca nu era de suficientă vreme în instituție. În plus, el a contestat un concurs la care nu participase. În orice caz, relatiile dintre angajați au devenit tensionate, scrie Digi24. 

Comenteaza