Fotbaliştii naţionalei de tineret au aprins lumânări la clubul Colectiv

Fotbaliştii naţionalei de tineret au aprins lumânări la clubul Colectiv
Jucătorii echipei naţionale de tineret împreună cu membrii stafului tehnic au fost prezenţi, marţi după-amiază, la clubul Colectiv, unde au aprins lumânări în memoria victimelor incendiului din 30 octombrie.

Selecţionerul Cristian Dulca a afirmat că ar fi preferat să meargă cu echipa la inaugurarea unei autostrăzi. "E greu, aş fi preferat să merg cu echipa la inaugurarea unei autostrăzi Cluj - Bucureşti, decât să vin la un astfel de moment. E trist ceea ce s-a întâmplat. Am venit să punem o lumânare pentru cei ce nu mai sunt, să avem un gând bun pentru familiile care au rămas fără cei dragi. Sunt convins că vor trece greu peste aceste momente, sper să-i ajute Dumnezeu să fie puternici. Noi, ca naţiune, nu putem fi indiferenţi faţă de un astfel de eveniment şi toată lumea vorbeşte despre acest lucru. Îmbucurător este faptul că a început să se mişte ceva în România vizavi de problemele care sunt. Păcat că a trebuit să se întâmple o astfel de tragedie ca să trezească tot poporul", a spus Dulca.

Atacantul echipei italiene AS Bari George Puşcaş a declarat că echipa naţională de tineret va încerca să câştige partida cu Danemarca, de vineri, din preliminariile CE-2017, şi să dedice victoria victimelor incendiului: "Sincer, nu am cuvinte, sunt trist şi alături de familiile îndoliate şi de cei care sunt în viaţă şi se zbat în spitale. Eram în cantonament, a doua zi am văzut ceea ce s-a întâmplat şi nu ştiam ce să mai zic. Încercam să nu mă gândesc pentru că aveam meci în ziua aia. Voiam să mă concentrez, dar nu poţi să treci peste aşa ceva. E de nedescris. Se vorbeşte şi în Italia de această tragedie. Sper ca vineri să obţinem o victorie pe care să le-o dedicăm victimelor. Vom juca cu gândul la ei şi vom ţine un moment de reculegere. Această tragedie ne va urmări mult timp".

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe dum spre spital a mai murit o persoană. În 11 zile de la tragedie au decedat alte 21 de persoane, numărul victimelor ajungând, marţi, la 48.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în unităţi medicale din Bucureşti. În spitalele din Capitală mai sunt internate, marţi, 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică şi gravă, alţi 30 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.

 

Comenteaza