Fostul cinema Dacia, redeschis ca spaţiu pentru filme, baluri ale pensionarilor şi teatru de cartier GALERIE FOTO / VIDEO

Fostul cinema Dacia, redeschis ca spaţiu pentru filme, baluri ale pensionarilor şi teatru de cartier GALERIE FOTO / VIDEO
Fostul cinematograf Dacia, din cartierul Mănăştur, va fi modernizat şi ar putea fi redeschis la începutul anului viitor, a anunţat astăzi primarul Emil Boc.

"Va exista o sală de cinema, dar vrem ca acest loc să fie un spaţiu pentru baluri şi întâlniri ale pensionarilor, confierinţe şi de ce nu, teatru. Sperăm că pâna la începutul anului viitor să reuşim să dăm acest spaţiu în folosinţă", a declarat Emil Boc.

Potrivit edilului, costul proiectului este de 60.000 de lei, iar cel al execuţiei de 500.000 de lei. Clădirea are o sală unde a funcţionat fostul cinema Dacia, respectiv un alt spaţiu unde a funcţionat o discotecă, spaţiu recent afectat de un incendiu.

Primăria a câştigat procesul cu fostul chiriaş, Atriss SRL, la începutul acestei luni. Vezi aici detalii

Citeşte şi Boc: Primăria a câştigat cinematograful din Mănăştur, sunt bani de reabilitare. Cinematograful din Mănăştur, o ruină

Amintim, cinematograful din Mănăştur a fost incendiat de două ori, cel mai probabil de persoane fără adăpost, având în vedere că imobilul e părăsit de ani de zile. Autorii nu au fost prinşi.

RADEF Româniafilm a predat, în 2009, patru cinematografe către Primăria Cluj-Napoca - Mărăşti, Dacia, Favorit şi Victoria. Cinematograful Mărăşti a fost redeschis pentru public după lucrări care au costat două milioane de lei. În ce priveşte cinematograful Favorit, care funcţiona într-un imobil retrocedat, acesta nu va mai putea fi folosit ca atare. Dosarul cinematografului Dacia se judecă din 2010 şi a ajuns la Curtea de Apel Cluj.

În noiembrie 2011, instanţa a obligat firma care ocupa spaţiul, Atriss SRL, să plătească o sumă de 763.008 lei ca taxă de ocupare abuzivă a cinematografului şi la plata majorărilor de întârziere până la stingerea tuturor obligaţiilor. Decizia a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel, care a menţinut decizia.

Imobilul a ajuns în administrarea Atriss SRL în 1996, după un contract de închiriere cu RADEF Româniafilm. În 2004, regia a transmis firmei o ofertă de vânzare a activului. Din cauza unui ordin de ministru,însă, procedura vânzării a fost sistată în 2005. Contractul de închiriere a expirat în 2009.

 

Comenteaza