Fostă angajată Nokia - de la banda de asamblare a telefoanelor mobile, infirmieră la urgenţe

Fostă angajată Nokia - de la banda de asamblare a telefoanelor mobile, infirmieră la urgenţe
O fostă angajată la fabrica Nokia din Jucu s-a reprofilat după închiderea unităţii şi a făcut un curs de calificare, ajungând infirmieră la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca. Acum nu mai asamblează pe bandă telefoane mobile, ci schimbă lenjeria paturilor din saloane.

Valeria Domşa are 49 de ani, este din Gherla, iar în 2008 s-a angajat la fabrica Nokia din Jucu, unde a asamblat telefoane mobile, ca operator, iar după plecarea companiei finlandeze a fost disponibilizată, alături de restul salariaţilor.

După ce a ajuns şomeră, a vrut să urmeze un curs de recalificare ca agent de pază, dar deoarece organizarea acestuia se tot amâna, a optat pentru cursul de infirmieră derulat prin proiectul cu finanţare europeană "Centrul de tranziţie de la Job la smartJob", implementat de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj.

A absolvit cursul de şase luni, a susţinut în luna octombrie concursul organizat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi a fost repartizată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj-Napoca.

Ajunsă infirmieră, femeia spune că s-a acomodat repede, cu ajutorul colegilor: "Nu mă aşteptam ca fabrica Nokia să se închidă. La început, nici nu am realizat impactul pe care îl va avea plecarea Nokia asupra mea şi asupra viitorului meu. La UPU am întâlnit o echipă extraordinară, care cooperează foarte bine, fiecare îşi cunoaşte rolul", spune femeia.

Citeşte AICI articolul integral.

Comenteaza