Flashmob în centrul Clujului, de Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli

Flashmob în centrul Clujului, de Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli
Cu ocazia Zilei Internaţionale a Nonviolenţei în Şcoli, elevii clujeni sunt aşteptaţi să se alăture vineri unui flashmob dedicat, ce va avea loc în Piaţa Unirii.

Acţiunea face parte din campania "Să învăţăm să nu rănim!", iniţiată cu scopul de a creşte nivelul de conştientizare asupra abordării constructive a fenomenului de violență din școli prin metode și instrumente nonviolente. În cadrul ei, pe parcursul acestei săptămâni vor fi derulate mai multe evenimente menite să promoveze ideea de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect.

Campania debutează luni seara, de la ora 18:00, cu vernisajul expoziției "Forgiveness", ce va avea loc în holul mare al Bibliotecii Județene Octavian Goga. Desenele expuse sunt realizate de copiii de la Cercul de grafică al Asociației The Beat - Cultural and Emotional Development through Arts.

Tot în acelaşi loc, marţi, între orele 14:00 şi 16:00, va avea loc un atelier pe comunicare nonviolentă destinat profesorilor, în timp ce miercuri va fi organizată o vizionare de film, urmată de discuții, la Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania.

Joi campania se va muta în unităţile de învăţământ din Cluj, unde vor avea loc mai multe activităţi dedeicate, iar vineri, 30 ianuarie, dată ce marchează Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli, elevii sunt aşteptaţi să se implice în flashmobul din Piaţa Unirii.

Proiectul este implementat de asociaţia PATRIR în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Comenteaza