Finanţare nerambursabilă de 39 de milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă

Finanţare nerambursabilă de 39 de milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a obţinut finanţare pentru un proiect care prevede dezvoltarea unor activităţi de cercetare în domeniul imagisticii medicale şi ale medicinii genomice.
Proiectul are o valoare totală de 48,36 de milioane de lei, din care 39 milioane de lei sumă nerambursabilă, iar 9,36 milioane de lei vor fi suportaţi de către Guvern.

Denumirea proiectului este “Centrul de studii avansate, fundamentale şi clinico-imagistice, pentru corelarea pe termen lung a parametrilor de dezvoltare intrauterină cu statusul neuro-psiho-motor, pe parcursul dezvoltării până la vârsta adultă - IMOGEN” şi are dreăt scop „realizarea unei investiţii în infrastructura spitalului pentru crearea condiţiilor necesare dezvoltării unor activităţi noi de cercetare în domeniul aplicaţiilor multiple interdisciplinare ale imagisticii medicale şi ale medicinii genomice în vederea racordării Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj la reţeaua europeană de profil”, precozează reprezentanţii Consiliului Judeţean, instituţie în subordinea căreia se află Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, într-un comunicat dee presă.

Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Sectorial de Creştere a Competitivităţii Economice (POS-CCE) derulat de Uniunea Europeană.

Activităţile vizează, între altele, construirea Centrului IMOGEN, dar şi cumpărarea de echipamente de crectare-dezvoltare specifice şi realizarea unui sistem informatic necesar Centrului.

Tot prin intermediul POS CCE, spitalul a obţinut finanţare şi pentru proiectul „Realizarea şi implementarea unui Sistem spitalicesc informatic şi informaţional integrat (SP.IT.@LL)”, contractul fiind semnat în luna iulie.

Valoarea totală a proiectului respectiv este de de 5.342.513,22 lei, din care 4.21 mil. Lei finanţare nermbursabilă.

„Câştigarea acestor două proiecte reprezintă un nou pas semnificativ în vederea asigurării în judeţul Cluj a unor servicii medicale de înaltă calitate, cu respectarea tuturor standardelor şi exigenţelor impuse de legislaţia europeană în domeniu. Reuşita este cu atât mai importantă cu cât în vederea implementării acestor proiecte au fost atrase fonduri nerambursabile consistente, degrevându-se astfel bugetul judeţean de un efort suplimentar şi constituind prin aceasta modele de bune practici ce se impun a fi diseminate şi preluate şi de alte unităţi medicale din judeţ şi din ţară”, a precizat Alin Tişe, preşedintele CJ Cluj

Comenteaza