Festivalul Plăcintei, organizat într-o comună din Cluj, la a doua ediție. Ce surprize au pregătit organizatorii

Festivalul Plăcintei, organizat într-o comună din Cluj, la a doua ediție. Ce surprize au pregătit organizatorii
| Foto: Facebook.com/Traditii Clujene

Duminică, 28 iulie 2024, comuna clujeană Bobâlna va găzdui cea de-a doua ediție a „Festivalului Plăcintei”.

Organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT), sub egida Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local al comunei Bobâlna, acest festival reunește comunitatea locală într-o manifestare de promovare a gastronomiei, obiceiurilor și culturii tradiționale.

Astfel, iubitorii gastronomiei tradiționale vor putea savura cele mai delicioase plăcinte, pregătite cu drag de oamenii harnici din Bobâlna. Încă din toamna anului trecut, aceștia au făcut silvoița pentru plăcintele ce vor putea fi savurate în cadrul festivalului, alături de cele cu brânză, varză și cartofi.

Activitățile vor începe la ora 12:30, cu o slujbă de Te Deum la Monumentul Eroilor din centrul comunei. De la ora 14:00, iubitorii de cântec și tradiții vor avea parte de un spectacol folcloric susținut de artiști și ansambluri de renume. Printre aceștia se numără Mărioara Sigheartău și Cosmin Mocean, alături de tinerii interpreți clujeni: Larisa Gurzău, Alesia Rus, Ștefan Suciu, Denisa Giurgiu, Cristian Mezei-Pop, Dragoș Cîmpean, Decebal Cîmpean, Raluca Drule, Alexandru Crișan, Ariana Sandor, Paul Sâmbotelecan și Paula Roberta Pașca.

De asemenea, pe scenă vor urca și tinerii interpreți din zonă: Hărănguș Ștefania, Coroian Maria și Crișan Natalia Dariana. Momentele de joc tradițional vor fi prezentate de membrii Ansamblului Folcloric „Miorița” din Cluj-Napoca.

În cadrul evenimentului, cu sprijinul Asociației „Porți către Suflet”, va fi vernisată o expoziție de pictură, cu lucrări realizate de Cristina Berei, elevă la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” din Dej. De asemenea, vor avea loc ateliere pentru copii, unde aceștia vor putea învăța sculptură, pictură, desen și țesut. Cei prezenți se vor putea bucura și de plimbări cu trăsura.

Comenteaza