Festivalul Peninsula se mută la Cluj

Festivalul Peninsula se mută la Cluj
Festivalul de la Peninsula, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din România, va avea loc în 2013 la Cluj. Informaţia a apărut astăzi pe blogul unui cunoscut jurnalist clujean.

"Este o informaţie pe care am obţinut-o aseară de la unul dintre marii sponsori ai festivalului Peninsula: în 2013, acest eveniment foarte important se va muta la Cluj. Mă bucur enorm că organizatorii au decis acest lucru. Cred că e o decizie win-win. Cei de la Peninsula au ocazia unui nou început în cel mai mare oraş al Transilvaniei. Clujul va câştiga prospeţime şi tinereţe, căci la capitolul asta eram în Evul Mediu. Alături de TIFF, Clujul îşi trece în CV şi Peninsula, cel mai mare festival din Romania, dacă ne uităm după audienţa de 70 de mii de participanti din 2012. Cu Clujul, Peninsula va sări de sută", scrie Liviu Alexa pe blogul personal.

Conform acestuia, festivalul va avea loc pe Valea Gârbăului.

Peninsula / Félsziget este un festival de muzică ce are loc anual în luna iulie sau august în municipiul Târgu Mureș. Prima ediție a festivalului a avut loc în 2003. Organizat de o parte a echipei de la Festivalul Sziget, Peninsula (în română) / Félsziget (în maghiară) a crescut continuu atat la nivelul frecventării de către public (de la 20 000 persoane în 2003 s-a ajuns la circa 60 000 în 2009) cât și la nivelul numărului, al varietății și a calității grupurilor prezente: în 2003 erau doar grupuri din Ungaria și din România, azi sunt grupuri de pe toate continentele

Peninsula / Félsziget este un festival eclectic, găzduind artiști care cântă în mai multe genuri muzicale: Rock, Metal, Pop, Electro, World music, Folk, Hip-Hop, Blues și Jazz. În prezent, festivalul propune aproximativ 10 grupuri de talie mondială și 50-70 de grupuri provenite din majoritatea țărilor Europei centrale și orientale precum și din Balcani, grupuri mai mult sau mai puțin cunoscute dincolo de frontierele țărilor lor respective.

Pe lângă scena muzicală, festivalul propune și alte activități: sporturi extreme (bungee jumping etc.), filme, stand-up comedy

Printre numele mari ce au concertat pe scena Peninsula se numără: Tricky, Korn, The Rasmus, Europe, Ska-P, Babylon Circus, Parov Stlar, Gorillaz Sound System, The Prodigy, Nine Inch Nails, Morcheeba, Kosheen, Gogol Bordello, Apocalyptica.

Etichete
Comenteaza