„Fără menajamente, fără milă faţă de cei care încalcă legea”

„Fără menajamente, fără milă faţă de cei care încalcă legea”
| Foto: Mediafax - Alexandru Dobre

Creşterea numărului de bolnavi de Covid-19 în România i-a pus în gardă pe primii oameni în stat. Preşedintele Iohannis a făcut un apel la unitate, iar premierul Orban cerut mobilizare la maximum a ministerelor pentru a reduce rata infectării.

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat joi un apel la unitate către autorităţi, politicieni, jurnalişti şi societate civilă pentru a fi uniţi în mesajele pe care le transmit publicului. Pe de altă parte, premierul Ludovic Orban a sunat mobilizarea în Guvern şi a făcut apel însă la autorităţile din subordine să fie „mobilizate la maximum”, scrie Mediafax.

„Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege şi nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenţei lui”, a sintetizat preşedintele mesajul care trebuie să le fie transmis oamenilor, pe toate canalele de comunicare. Apelul său a avut ecou în Parlament, iar legea carantinei şi izolării a fost adoptată joi seara fără mari dispute politice. 

În aceeaşi zi, şi premierul Ludovic Orban a făcut un apel, însă către membrii cabinetului său. Premierul le-a transmis miniştrilor să mobilizeze ministerele la maximum şi să utilizeze toate instrumentele legale pentru a reduce numărul infectărilor cu SARS-Cov-2: „Fără menajamente, fără milă faţă de cei care încalcă legea”, a spus Orban.

„Vă transmit un mesaj foarte serios: creşterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv COVID-19 trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit fiecărui ministru să sunaţi mobilizare generală în ministerele pe care le conduceţi. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-COVID trebuie să fie mobilizate la maximum şi să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziţie pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a spus Orban, joi, pe Facebook.

Joi, 9 iulie, în România a fost raportat cel mai mare număr de infectări cu Covid-19 în 24 de ore: 614 persoane. România se află în acest moment pe primul loc în Europa la numărul de îmbolnăviri zilnice.

Comenteaza