Video Foto Familia evacuată de pe Meșterul Manole își improvizează altă locuință în același spațiu. Vecini: "Sparg geamurile cu pietre, aruncă cu cap de găină în semn de intimidare''

Familia evacuată de pe Meșterul Manole  își improvizează altă locuință în același spațiu. Vecini: "Sparg geamurile cu pietre, aruncă cu cap de găină în semn de intimidare''

Familia care a fost evacuata cu jandarmii de pe str. Meșterul Manole își renovează și adaptează o altă încăpere din unitatea locativă. Vecinii se plâng de condițiile mizere în care locuiește această familie, dar și de comportamentul violent al membrilor săi.

11 persoane au fost evacuate forțat de jandarmi, joi, dintr-o locuință socială de pe strada Meșterul Manole din Cluj-Napoca. Primăria le-a pus în vedere să o elibereze după un proces și o sentință de execuție judecătorească din 2015. În imaginile postate pe grupul de Facebook Clujul Civic, se observă cum un jandarm folosește un spary lacrimogen după ce unul dintre membrii familiei evacuate pare să sară la bătaie. 

''Primăria a oferit alternative acelor persoane cu privire la posibilitatea de a fi găzduite în cadrul Centrului social de urgență al DASM. Instanța a dispus evacuarea acelor persoane din cauza faptului că ocupau abuziv spațiul Primăriei, dar familiile au fost informate atât în trecut, cât și recent cu privire la posibilitatea accesării subvenției la plata chiriei. Pe de altă parte, nepunerea în executare a acestei sentinţei civile privind evacuarea, atrage prejudicii primăriei'', trasmite municipalitatea.

Vecinii se plâng că aceeași familie își renovează și adaptează acum o altă încăpere din unitatea locativă, dar conditiile in care locuiesc sunt absolut insalubre. De asemenea, aceste persoane au un comportament violent față de cei care locuiesc în zonă.

''Locuiesc pe Strada Aurel Vlaicu, numărul 184. Orientarea apartamentului meu este cu priveliștea spre strada Meșterul Manole. Pe această stradă există niște unități locative sociale deținute de primăria orașului. Recent, în presa locală, s-a scris despre evacuarea unei familii care stătea ilegal într-una dintre aceste locuințe.

Aceeași familie acum își renovează și adaptează o altă încăpere din unitatea locativă. Din nou, altă construcție ilegală, fără aprobare. Se poate observa cum își improvizează altă locuință în același spațiu. Tot în presă s-a vehiculat doar despre acel copil cu handicap, de care, personal, îmi pare extrem de rău că e pus în situația să locuiască în această cocină.

Nu s-a spus absolut nimic de inghesuiala celorlalți zeci de copii, adulți, oameni. Nu s-a spus absolut nimic despre insalubritatea și ilegalitatea locuirii în unitatea locativă. Înainte să continui, vreau să subliniez faptul că nu sunt rasist, nu am nicio problemă cu nicio etnie. Consider că suntem toți oameni și te voi respecta, dacă și tu mă respecți.

De ani de zile, lucru știut și de autorități, ne confruntăm cu probleme ale acestei comunități de oameni.Oamenii aceștia locuiesc în condiții absolut insalubre și inumane. Nu au apă curentă și nici acces la gaz. Nu există canalizare! Ca să acoperim această frază, Direcția de Sănătate Publică a Cluj a somat primăria și a concluzionat că această unitate locativă nu ar trebui să aibă autorizație.

Am făcut numeroase sesizări la primărie prin care cerem să reloce oamenii într-un mediu mai prietenos cu rasa din care cu toții facem parte, rasa umană. De fiecare dată ni s-a promis și s-a adus la cunoștință că se va face ceva, dar să treaca pandemia, să treacă starea de alertă, să treacă și Crăciunul.

Am să vă atașez câteva materiale, prin care să observați și partea nespusă, a oamenilor muncitori, care-și plătesc taxele, impozitele, dobânzile la credit, partea care respectă legea și își dorește să locuiască într-o comunitate europeană, așa cum pretinde Cluj-Napoca a fi.

Prin aceste materiale o să observați cum:

  • Se sparg geamurile balcoanelor cu pietre.
  • Se aruncă cu cap de găină în semn de intimidare.
  • Prin faptul că această comunitate nu are gaz, ard mereu tot felul de obiecte și poluează mediul. înconjurător și își fac rău lor și nouă.
  • Au parte de WC-uri improvizate, insalubre, care vor duce la infecții lor.
  • Au parte de cabane insalubre și ilegale, sub care se adăpostesc și pot să devină victime oricând.

Noi încercăm să adoptăm o strategie ecologică, prin care să ajutăm planeta, la fel cum ea ne ajută existența - veți vedea niște imagini demne de 1200, nu de 2021'', ne-a scris un cititor al ZIUA de CLUJ.

Comenteaza