Foto Exercițiu de salvare din telescaun, la pârtia Mărișel

Exercițiu de salvare din telescaun, la pârtia Mărișel

La începutul acestei săptămâni, în domeniul schiabil Mărișel din județul Cluj a avut loc un amplu exercițiu de salvare a victimelor din telescaunul oprit.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu cei din Formația Salvamont Vlădeasa, structuri ce funcționează sub autoritatea forului administrativ județean au organizat, la începutul acestei săptămâni, un amplu exercițiu de salvare a victimelor din telescaunul oprit, în domeniul schiabil Mărișel din județul Cluj.

Salvamontiștii montani au avut de salvat, conform scenariului, mai multe victime dintr-un ipotetic incident în care instalația de transport prin cablu a unei pârtii este oprită.

Exercițiu de salvare din telescaun, la pârtia Mărișel

Utilizând echipamentele omologate salvării din astfel de instalații, salvatorii montani s-au deplasat pe cablu și au lansat la sol victimele blocate în telescaun.

Exercițiu de salvare din telescaun, la pârtia Mărișel

„Organizarea de către Salvamont a acestui exercițiu de salvare, la începutul sezonului de iarnă, este mai mult decât benefică. Este important ca salvatorii montani să exerseze diverse scenarii iar turiștii și iubitorii sporturilor de iarnă să știe că pot veni cu încredere în zonele și stațiunile noastre montane”, spune Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel de exerciții au loc la începutul fiecărui sezon de iarnă, în cadrul pregătirii continue a salvamontiștilor. Și în acest an, la exercițiu au participat și salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” Cluj.

Comenteaza