Exercițiu de amploare într-un parc tehnologic din Cluj. Se verifică modul de acțiune și evacuare în caz de incendiu

Exercițiu de amploare într-un parc tehnologic din Cluj. Se verifică modul de acțiune și evacuare în caz de incendiu

ISU Cluj va desfăşura, joi, începând cu ora 16:30, un exerciţiu complex pentru verificarea modului de acțiune și evacuare a persoanelor în cazul unui incendiu care ar afecta parcul tehnologic de pe str. Gării din Cluj-Napoca.

Începând cu ora 16.30 se va desfășura un exercițiu complex pentru verificarea modului de acțiune și evacuare a persoanelor în cazul unui incendiu, care se presupune că ar afecta parcul tehnologic de pe str. Gării din Cluj-Napoca, care conține spații de birouri, producție, alimentație publică, săli pentru organizarea de evenimente, terenuri de sport.

"Exercițiul va implica un număr ridicat de forțe și mijloace, astfel încât prin acționarea semnalelor de avertizare sonoră și luminoasă există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care vă asigurăm că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Vor fi dislocate la locul evenimentului 4 autospeciale pentru stins incendii, 3 echipaje SMURD, o autospecială pentru transportul personalului și victimelor multiple, o autospecială pentru intervenții la accidente colective și calamități, 2 ambulanțe ale unui serviciu privat, echipaje de poliție, jandarmi, poliție locală, Agenția Județeană pentru Protecția Mediului și ale furnizorilor de utilități, ș.a.", arată ISU Cluj, într-un comunicat remis presei.

Astfel, se vor verifica viabilitatea planurilor de intervenție și cooperare, dar și antrenarea tuturor forțelor participante la exercițiu în gestionarea acestui tip de urgențe, verificându-se modul de organizare și cooperare între acestea.

Comenteaza