Evaziune fiscală în Transilvania. Un antreprenor ar fi vândut marfă de peste 2 mil. lei fără să înregistreze în contabilitate

Evaziune fiscală în Transilvania. Un antreprenor ar fi vândut marfă de peste 2 mil. lei fără să înregistreze în contabilitate
| Foto: Arhiva

Un administrator al unei firme din Sibiu este acuzat că ar fi vândut marfă de peste două milioane de lei fără să o înregistreze în contabilitate.

Administratorul unei firme din Sibiu este acuzat de procurori că a omis să evidenţieze în documentele contabile faptul că a introdus în gestiune şi a vândut mărfuri fără a le înregistra în contabilitate, obţinând venituri din vânzare de peste 2,2 milioane de lei.

Prim-procurorul adjunct Mihaela Ruginosu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, a transmis, marţi, că procurorii au înregistrat sesizarea formulată de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală împotriva unui operator economic, acuzat de evaziune fiscală în formă continuată.

Evaziune fiscală: A vândut de 2 mil. lei mărfuri fără să înregistreze la contabilitate

„Din probatoriul administrat, a rezultat suspiciunea rezonabilă că operatorul economic a omis, în tot sau în parte, să evidenţieze în actele contabile ori în alte documente legale operaţiunile comerciale efectuate, prin prisma faptului că, a introdus în gestiune şi a comercializat mărfuri achiziţionate de către reprezentantul întreprinderii familiale, în baza legitimaţiilor de client emise de societatea Metro Cash&Carry România SRL pe numele operatorului economic fără a înregistra în evidenţa contabilă achiziţia acestor mărfuri şi veniturile obţinute din vânzarea lor, în suma totală de 2.223.689 lei”, transmite Ruginosu, potrivit Mediafax.

Astfel, operatorul economic a adus un prejudiciu bugetului general consolidat al statului în sumă totală de 218.952 lei.

În acest caz, s-a dispus urmărirea penală faţă de administratorul operatorului economic, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Ca urmare a trei percheziţii domiciliare, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, au fost identificate mai multe sume de bani, în lei şi valută, respectiv sumele de 19.700 lei, 585 euro, 15 dolari americani şi 120 lire sterline, care au fost ridicate, în vederea dispunerii măsurilor asigurătorii.

Procurorul de caz a emis, marţi, ordonanţa de instituire măsurilor asigurătorii asupra sumelor de 19.700 lei, 585 euro, 15 dolari americani şi 120 lire sterline, aflate în proprietatea suspectului, ridicate cu ocazia percheziţiilor efectuate, în vederea asigurării reparării pagubelor cauzate prin comiterea infracţiunii.

Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Comenteaza