Update Elicopter prăbuşit în Maramureş, pilotul mort e din Belarus/ Cazul, investigat la Cluj

Elicopter prăbuşit în Maramureş, pilotul mort e din Belarus/ Cazul, investigat la Cluj

Un elicopter a fost găsit prăbuşit, joi seara, lângă localitatea Săpânţa din judeţul Maramureş, iar alături de aparatul de zbor a fost găsit şi cadavrul unui bărbat, cel mai probabil pilotul.

UPDATE: Pilotul elicopterului prăbuşit pe raza comunei Săpânţa, judeţul Maramureş, era din Belarus, avea gradul de maior de aviaţie şi a fost dat dispărut de autorităţile din ţara sa la începutul lunii martie, după ce plecase spre Ucraina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj transmis, vineri, la solicitarea MEDIAFAX, în cauză s-a deschis un dosar penal, iar procurorii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de „încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu sau neîndeplinirea lor”, faptă pedepsită cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani, dacă a avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane.

Elicopterul a fost găsit recent, prăbuşit în comuna Săpânţa, judeţul Maramureş, iar pilotul era mort. Procurorii au deschis un dosar penal în acest caz, existând suspiciuni că aparatul de zbor ar fi fost folosit pentru traficul de ţigări din Ucraina.

---------------------------------------

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Florina Meteş, a declarat pentru News.ro că joi seara a avut loc incidentul aviatic. "Pe raza comunei Săpânţa a fost înregistrat un incident aviatic. Cazul a fost preluat de căatre procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Urmează să se facă investigaţiile tehnice de specialitate. A decedat o persoană, bărbat, iar la faţa locului s-a deplasat şi un medic legist pentru examinarea cadavrului. Echipa de cercetare se află la faţa locului", a declarat Florina Meteş.

Potrivit primelor informaţii, este vorba despre un elicopter care se foloseşte în agricultură. Anchetatorii vor cerceta şi dacă aparatul avea un plan de zbor.

Comenteaza