Ţeapă online! A dat banii şi a rămas cu ochii-n soare

Ţeapă online! A dat banii şi a rămas cu ochii-n soare
Polițiștii cercetează un bărbat bănuit că ar fi înșelat o persoană prin intermediul unui site online.

În urma investigaţiilor s-a constatat că un tânăr de 19 ani din Rădăuți ar fi expus spre vânzare un telefon mobil, la prețul de 320 de lei, prin intermediul unui site de profil.

El ar fi încheiat o înțelegere cu o persoană interesată, fiind stabilită livrarea coletului cu plata în ramburs. Problema este că, odată ajuns coletul, acesta a achitat contravaloarea telefonului comandat fără să verifice conţinutul pachetului, constatând abia mai târziu că bunul nu a fost expediat.

Tânărul bănuit de comiterea faptei este cercetat acum de către polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, faptă prevăzută de Codul penal.

Pentru a nu cădea victimă unor astfel de scheme, oamenii legii recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în cazul în care doresc să achiziționeze bunuri de pe site-uri de profil, să solicite cât mai multe date de la vânzător şi să nu comunice niciodată informaţii personale confidenţiale.

Dacă sunteţi victima unor astfel de fapte, sesizaţi imediat poliţia la numărul unic de urgenţă 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție, pentru a fi demarate verificările ce se impun.

Comenteaza