News alert E OFICIAL: de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș, pe autostradă! S-a deschis circulația pe Lotul Chețani-Câmpia Turzii

E OFICIAL: de la Cluj-Napoca la Târgu Mureș, pe autostradă! S-a deschis circulația pe Lotul Chețani-Câmpia Turzii

"S-a deschis circulația pe Lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3). De astăzi, municipiul Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj Napoca (nodul Gilău), dar și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva

"S-a deschis circulația pe Lotul Chețani-Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3)! Acești 15,7 km deschiși astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie. De astăzi, municipiul Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj Napoca (nodul Gilău), dar și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva. Cu excepția celor 13 km ai secțiunii Margina-Holdea (aflată în construcție), municipiul Târgu Mureș are de astăzi conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timișoara și Arad, dar și cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac", a declarat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 

Finalizarea lucrărilor de către asocierea Strabag – Geiger are loc cu opt luni mai devreme decât prevede termenul contractual. Contractul are o valoare de 420,34 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat prin POIM.

Asocierea Strabag – Geiger a început etapa de execuție în februarie 2023. La momentul rezilierii contractului cu fostul constructor Straco, stadiul lucrărilor ajunsese la 39%.

Antreprenor: Asocierea STRABAG SRL – Geiger Transilvania SRL;
Lungime: 15,7 km.;
Valoare contract: 420,35 milioane de lei fără TVA;
Sursa de finanțare: POIM + PT;
Dată semnare contract: 26.10.2022;
Durată: trei luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

Comenteaza