După experienţa de la CFR, Sougou vrea în Liga Campionilor şi cu Olympique Marseille

După experienţa de la CFR, Sougou vrea în Liga Campionilor şi cu Olympique Marseille
Fostul mijlocaş al CFR-ului, Modou Sougou, îşi doreşte ca noua sa formaţie, Olympique Marseille (OM), să joace în Liga Campionilor, "cea mai bună competiţie din lume".

"E cea mai bună competiţie din lume. OM trebuie să o joace deoarece i-a marcat istoria şi e bine pentru jucători şi pentru club să o dispute", a declarata Sougou într-un mini-interviu publicat pe site-ul oficial al celor de la OM. 

Fotbalistul senegalez, erorl CFR-ului în turul preliminar al actualei ediţii a Ligii Campionilor pentru CFR Cluj, când a marcat golurile victoriei de la Basel, avertizează că echipa sa ar trebui să evite această fază a competiţiei:

"La baraj sunt meciuri capcană cu deplasări dificile, adesea în ţări din Est. Nu e limpede, e mai sigur, să terminăm pe locul doi pentru a intra direct în grupe. E cel mai indicat lucru", a adăugat Sougou.

Cu 5 meciuri înainte de încheierea campionatului OM este pe locul 2 în clasamentul primii ligi de fotbal franceze, cu 61 de puncte, 2 mai mult decât ocupanta locului 3, Olympique Lyon. Prima poziţie este ocupată de Paris Saint-Germain, cu 70 de puncte.

Fostul mijlocaş dreapta al CFR-ului nu se teme de concurenţă la noua sa echipă - cu alţi trei jucători care pot evolua pe acelaşi post - chiar dacă de cele mai multe ori a fost nevoit să intre doar din postura de rezervă. "Nu îmi place acest termen de concurenţă. Suntem înainte de toate coechipieri şi avem acelaşi obiectiv de a ajuta echipa. Antrenorul face apoi alegeri. Mă concetrez pentru a răspunde prezent când se apelează la mine. N-are importanţă dacă sunt titular sau intru pe parcursul meciului. Esenţialul este să încerc să îmi fac bine treaba", a mai specificat Sougou.

Pe de altă parte, fotbalistul a admis, într-o altă intervenţie publicată de site-ul lui OM, că resimte presiunea la echipa din Marseille, însă se aştepta la asta, iar dragostea pentru fotbal îl face să se detaşeze şi să se concentreze pe munca din teren.

"Mă aşteptam la asta (la presiune, n.red.). Când vorbeşti de Marseille, primul cuvânt care îţi vine în minte este presiunea. Este firească. Presiunea rămâne deoparte, trebuie să ne concentrăm pe teren. Iubesc fotbalul şi asta te poate elibera de presiune", arată Sougou, citat de site-ul oficial al lui OM.

De la sosirea sa la echipa franceză, în iarna acestui an, Sougou a jucat cu regularitate, în special din postura de rezervă, dar prinzând şi meciuri ca titular, după evoluţii anterioare apreciate. 

Amintim, Sougou a evoluat alături de CFR Cluj în grupele actualei ediţii a Ligii Campionilor, formaţia clujeană stabilind un record de 10 puncte obţinute. Sougou a marcat un gol, la Galatasaray şi a fost unul din cei mai buni pasatori din această fază a competiţiei. Înainte de a ajunge în grupe CFR a trecut de trei tururi preliminare, iar Sougou a fost unul dintre remarcaţii echipei, în special în ultimul tur, cu Basel, când a întors rezultatul din Elveţia cu o dublă de senzaţie.

 

Comenteaza