După 15 mai: plimbări în grupuri de maxim trei persoane

După 15 mai: plimbări în grupuri de maxim trei persoane

Hotelurile se vor redeschide. Restaurantele în analiză pentru a stabili dacă își pot relua activitatea.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că după data se 15 mai, când se vor relaxa restricţiile, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor, autoritățile fac, încă, analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea.

Momentan nu se vor deschide restaurantele iar Executivul face o analiză serioasă pentru a vedea ce riscuri există în cazul în care acestea vor fi redeschise.

„Când se vor relaxa măsurile va exista o mişcare mai mare a cetăţenilor, va exista o posibilitate de reluare cel puţin a sectorului hotelier. În ceea ce priveşte reluarea activitatii la restaurante suntem încă într-o analiză foarte serioasă. Pentru că noi înainte să relaxam anumite măsuri facem o anchetă epidemiologică. Nu pot să dau un orizont de timp, nu ştim când se vor redeschide. În ceea ce priveşte hotelurile, hotelurile cu siguranţă nu vor avea restricţii, hotelurile vor putea funcţiona în anumite condiţii de respectare a unor reguli prin care să se reducă la maxim posibilitatea de infectare. Asta va depinde şi de mişcarea oamenilor şi nevoia oamenilor de cazare”, a spus premierul Ludovic Orban.

De asemenea, Orban a precizat, că deşi oamenii se vor putea plimba și nu vor mai avea nevoie de declaraţie după 15 mai, vor exista şi anumite restricții. Se va respecta în continuare distanţarea socială şi plimbările vor fi admise, dar în grupuri de maxim trei persoane.

 

Comenteaza