Drumuri cu zăpadă, gheaţă şi polei, la Cluj

Drumuri cu zăpadă, gheaţă şi polei, la Cluj
Precipitaţiile sub formă de lapoviţă şi ninsoare, căzute în cursul nopţii de luni spre marţi, au dus la depunerea unui strat de zăpadă de până la 10 centimetri pe unele drumuri judeţene, precum şi la formarea de polei şi gheaţă.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Cluj, pe raza judeţului nu există drumuri judeţene închise sau blocate, circulaţia rutieră desfășurându-se în condiții normale.

Administraţia judeţeană atrage atenţia că, urmare a precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare căzute în cursul nopţii şi a aşternerii unui strat de zăpadă cu grosimea de 2-4 centimetri, pe alocuri chiar de 10 centimetri, precum şi a temperaturilor negative înregistrate, pe mai multe sectoare de drumuri judeţene, cu preponderenţă în zona de munte, s-a format polei şi gheţuş.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, s-a intervenit pe drumurile judeţene DJ 103K Căpuşu Mare - Agârbiciu - Dângău - Râşca - Beliş, DJ 108C (pe mai multe sectoare de drum) şi pe DJ 107R (zona metropolitană Făget - Sălicea - Ciurila) şi urmează să se acţioneze pe drumurile judeţene DJ 107P Someşu Rece - Mărişel, DJ 108C (tronsonul de drum Răchiţele - Doda Pilii - Ic Ponor), DJ 107T şi DJ 107S, în zona Măguri Răcătău - Răcătău.

"În toate aceste situaţii s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curăţarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită pentru combaterea poleiului şi a gheţuşului o cantitate de 40 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. De asemenea, în continuare se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate", se mai arată în comunicatul menţionat.

Comenteaza