Dosar penal pentru doi clujeni. Dețineau ilegal muniție și arme letale

Dosar penal pentru doi clujeni. Dețineau ilegal muniție și arme letale
| Foto: unsplash

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au organizat activități de control în scopul prevenirii unor evenimente negative și combaterea deținerii ilegale de arme și muniții. 

În cadrul verificărilor desfășurate în perioada 14-15 iunie 2023, polițiștii au identificat un bărbat de 74 de ani, din municipiul Clu-Napoca, posesor legal de arme letale de vânătoare și tir sportiv, care a deținut, fără drept, la locuința sa 30 de cartușe pentru arma de tir, potrivit polițiștilor.

Ulterior, cartușele au fost confiscate.

De asemenea, în cadrul aceluiași control, polițiștii au identificat un alt bărbat care deținea ilegal muniție și arme.

“Polițiștii au descoperit și ridicat, de la domiciliul unui bărbat de 50 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, două arme letale cu destinația vânătoare, o armă neletală cu destinația tir sportiv și 16 cartușe pentru arme de vânătoare. Acesta nu şi-a depus armele și muniția deținute la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea valabilităţii permisului de armă”, a transmis IPJ Cluj.

În ambele cazuri se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. 

Comenteaza