Doi studenţi clujeni, în practică la Guvernul României

Doi studenţi clujeni, în practică la Guvernul României
Doi studenţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca participă, în prezent, la cea de-a doua ediţie a programului de internship organizat de Guvernul României.

Sorin Mârza, student în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară şi Cătălina Bozdoc, studentă în anul IV la Facultatea de Horticultură, se numără printre cei 159 de tineri selectaţi să participe la un internship organizat de Guvern.

Mârza îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Direcţia Generală Politici Agricole şi Startegii, la Departamentul Zootehnie, iar  Bozdoc este stagiară în cadrul aceluiaşi minister, însă la Direcţia Generală Dezvoltare Rurală, Autoritatea de Manangement la Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (AMPNDR).

În cadrul internshipului, cei doi au posibilitatea să participe la activităţile specifice administraţiei centrale, să-şi aplice cunoştinţele dobândite la cursurile universitare şi să contribuie cu propuneri pentru îmbunătăţirea actului de guvernare.

"La Departamentul Zootehnie lucrez alături de un secretar de stat şi de directorul de departament la diferite proiecte, merg în vizită la instituţiile din subordinea ministerului şi am o activitate comună la Guvern, unde se organizează întâlniri pentru discuţii cu diferiţi miniştri, participări la şedinţele de Guvern, participare la un model NATO Summit, am câştigat un proiect cu finanţare organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, proiect pe Agricultură", a declarat Sorin Mârza.

"Pe parcursul acestor două luni, am participat la întâlniri cu miniştri şi secretari de stat de la aproape toate ministerele, acestea sunt întâlniri pentru toţi internii, organizate de Guvern şi se desfăşoară în mare parte la Palatul Victoria. La Ministerul Agriculturii, fiecare am participat la întâlnirile departamentului nostru, eu, de exemplu, am avut ocazia să particip la şedinţele comune APIA, AFIR şi de minister, în care s-au stabilit mai multe reglementări, iar acum lucrez la scrierea mai multor concepte din noul PNDR. Am mers în vizită la instituţiile din subordinea Ministerului şi am discutat cu directorii acestor instituţii, care ne-au explicat cum funcţionează, şi apoi am purtat discuţii libere", a relatat şi Cătălina Bozdoc.

În timpul internshipului, cei doi au reuşit să se numere printre câştigătorii unui concurs de proiecte între ministere. "Au fost cinci proiecte câştigătoare, şi noi am fost una dintre echipele câştigătoare. Acest proiect este finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, iar săptămâna aceasta lucrăm la implementarea acestuia şi săptămâna viitoare avem etapa finală, care se va desfăşura cu un workshop cu invitaţi de la ministere şi guvern. Sunt foarte fericită că am aplicat pentru acest program şi sunt mândră că eu şi Sorin reprezentăm aici USAMV Cluj-Napoca", a adăugat Bozdoc.

Pentru a ajunge să fie selectaţi, Sorin Mârza şi Cătălina Bozdoc au concurat cu alţi 1753 de studenţi din toată ţara.

Comenteaza