Discursul istoric al lui Zelenski din Parlament, sabotat de incompetenţă. "Şi nu se uita la noi decât lumea întreagă"

Discursul istoric al lui Zelenski din Parlament, sabotat de incompetenţă. "Şi nu se uita la noi decât lumea întreagă"

"Eroul planetei", Volodimir Zelenski, a vorbit și în Parlamentul României, dar noi, românii, nu am fost în stare să îi asigurăm transmsiunea așa cum trebuie, deşi lumea întreagă a fost cu ochii pe România luni seara.  

Au fost multe temeri potrivit cărora extremiștii de la AUR sau senatoarea Diana Şoşoacă vor sabota discursul președintelui Zelensky către români. Dar nu s-a întâmplat aşa. Sabotorii sunt cei care au ştiut cu suficient timp înainte despre faptul că preşedintele Ucrainei va interveni în Parlamentul României cu un discurs în seara de luni, 4 aprilie, dar nu au făcut pregătirile necesare. Iar apoi a urmat gafă fupă gafă. 

Prima gafă a venit chiar de la începutul ședinței de plen reunit. Președintele Senatului, Florin Cîțu și-a început discursul chiar dacă a fost atenționat de președintele Camerei, Marcel Ciolacu, de faptul că încă nu există conexiunea cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Într-un final a apărut și Volodimir Zelenski, însă pe un ecran mic, nu pe monitorul principal al Parlamentului.

Florin Cîțu cu greu i-a putut pronunţa numele preşedintelui ucrainean, deşi de peste 40 de zile se află pe buzele majorităţii locuitorilor planetei. Cîțu s-a împiedicat destul de puternic la rostirea cuvântului Volodimir. Discursul lui Florin Cîțu a fost urmat apoi de cel al lui Marcel Ciolacu.

Însă când a urmat discursul președintelui Zelenski, tehnica Parlamentului a cedat. Începutul discursului nu s-a auzit deloc în plen și nici traducerea în limba română.

"Vă invit să ascultăm mesajul președintelui Volodimir Zelenski", a anunţat Cîţu, însă cei prezenți în sală asistau nedumeriți, iar la un moment dat, stafful tehnic a confirmat că ceva nu funcționează. "Nu se aude nimic din Zelenski. Nu aud, nu aud, nu aud!"

Abia după ce a prezentat imagini în urma masacrului de la Bucha, Volodimir Zelenski a putut fi auzit în a doua parte a discursului. Și atunci cu greu, pentru că președintele Ucrainei se auzea la fel de tare ca  traducătorul, dacă nu chiar mai tare. 

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu s-a scuzat dup[ e;ecul tehnic din plen, afirmând că el nu a avut nicio vină, pentru că nu este administrator. Şi cei de la Camera Deputaților se spală pe mâini spunând că problemele au fost cauzate de partea ucraineană care a încurcat canalele de traducere, potrivit surselor Digi24

Consilierul local USR Cluj, Alexandra Oană spune că vina o poartă incompetenții din Parlament. "Așa se întâmplă când căpușezi toate instituțiile statului cu pile, rude și relații. Nu are cine să realizeze o simplă transmisiune pe Zoom. Zelensky a vorbit pe mute un minut întreg, traducerea a fost jenantă, sonorizarea dezastruoasă. Și nu se uita la noi decât lumea întreagă. (...) Diplomele și concursurile le pot falsifica, competențele nu”.

Comenteaza