Directorul Operei din Düsseldorf, Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”

Directorul Operei din Düsseldorf, Doctor Honoris Causa al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”
Directorul Operei din Düsseldorf, Christoph Meyer, va fi omagiat de Academia de Muzică "Gheorghe Dima" cu prestigiosul titlu de Doctor Honoris Causa.

"Personalitate muzicală reprezentativă, de anvergură internaţională, prezenţa domniei sale în oraşul nostru are o semnificaţie aparte, fiind unul dintre promotorii tinerelor talente clujene", au afirmat reprezentanţii instituţiei.

Ceremonia de decernare a distincţiei va avea loc marţi, 2 decembrie, începând cu ora 12:00, în Sala Studio a Academiei, iar Laudatio-ul va fi rostit de prof. univ. Mircea Sâmpetrean, prieten apropiat al sărbătoritului.

Născut în 1960 la Lüneburg, Christoph Meyer a colaborat încă din studenţie cu instituţii importante din Germania. De-a lungul carierei, a fost director de producţie artistică la Gran Teatre del Liceu din Barcelona, asistent artistic la Opera din Berlin, consultant artistic la „Festival Internacional de Música y Danza" (Granada), „Fundacíon de Cultura La Caixa" (Barcelona), director artistic la Teatrul din Basel şi la Opera din Leipzig, iar din 2009 conduce Opera din Düsseldorf.

De asemenea, Meyer a colaborat pentru realizarea producţiilor de operă cu diverse instituţii internaţionale, printre care Opera Bastillle din Paris, Teatro La Fenice din Venezia şi Operele din Leipzig, Montpellier şi Tokyo.

Comenteaza