Demonstraţii de dresaj canin şi o poveste emoţionantă, de Ziua Naţională pentru Adopţie GALERIE FOTO

Demonstraţii de dresaj canin şi o poveste emoţionantă, de Ziua Naţională pentru Adopţie GALERIE FOTO
Clujenii care au trecut prin faţa Centrului de Cultură Urbană Casino au putut asista la un show cu majorete, o demonstraţie de dresaj canin, dar şi la o mărturie emoţionantă, evenimente organizate cu ocazia Zilei Naţionale pentru Adopţie.

În cadrul manifestării s-a prezentat evoluţia adopţiei de-a lungul timpului, din antichitate până în prezent, a fost ascultată povestea Melinei Moldovan, o adolescentă adoptată în urmă cu 18 ani, şi s-a vizionat un film documentar realizat cu şi despre părinţi adoptatori şi copii adoptaţi din judeţul Cluj.

De asemenea, au fost derulate mai multe momente dedicate copiilor şi familiilor adoptatoare, printre care un spectacol artistic oferit de o echipă de majorete, un spectacol folcloric organizat de Ansamblul Jucu Someşean, un moment de magie şi un spectacol de dresură canină. 

În paralel s-au desfăşurat activităţi de promovare a adopţiei prin distribuirea de materiale informative, precum şi photo corner, pictură pe faţă şi activităţi distractive animate de clovni.

Începând cu anul 2014, data de 2 iunie a fost stabilită prin lege Ziua Naţională pentru Adopţie. 
Dincolo de procedurile legale, adopţia este un proces care presupune o încărcătură emoţională şi sentimentală foarte mare atât din partea copilului, cât şi din partea viitorilor părinţi adoptatori.

Adopţia oferă şansa ca un copil să crească într-o familie permanentă, iar unei familii sau persoane să se împlinească în rol parental. Ea înseamnă mai mult decât luarea în îngrijire a unui copil lipsit de protecţia familiei biologice; presupune crearea unei legături pentru toată viaţa între părintele adoptiv şi cel adoptat.

Comenteaza