Delincvenţa juvenilă, traficul de persoane şi violenţa în şcoli, în atenţia clujenilor

Delincvenţa juvenilă, traficul de persoane şi violenţa în şcoli, în atenţia clujenilor
În cadrul celei de-a noua ediţii a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”, poliţiştii clujeni vor aduce atenţia publicului, printr-o serie de activităţi demonstrative şi informative, subiecte ca delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, furturile, infracţiunile comise cu violenţă şi siguranţa rutieră.

Astfel, în perioada 29 septembrie - 3 octombrie, poliţiştii de la structura de analiză şi prevenire a criminalităţii şi-au planificat activităţi de tipul mesajelor preventive, care vor fi promovate pentru conştientizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale.

Pe parcursul campaniei, se vor întâlni cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, persoane în vârstă, femei, administratori de societăţi comerciale şi de imobile şi reprezentanţi ai comunităţilor multiculturale, pentru a dezbate aspecte privind delincvenţa juvenilă, violenţa în şcoli, victimizarea minorilor, periculozitatea consumului de droguri, traficului de persoane şi siguranţa rutieră.

Prima zi a campaniei este dedicată activităţilor de prevenire a delincvenţelor juvenile. În acest sens, de la ora 12:00, în Piaţa Unirii specialiştii Direcţiei Regionale Vamale Cluj vor organiza un exerciţiu demonstrativ. Împreună cu câinii special antrenaţi, aceştia vor arăta cum sunt căutate şi descoperite colete suspecte, care ar putea conţine substanţe interzise, ascunse în vehicule. De asemenea, se vor desfăşura şi activităţi în centre sociale şi unităţi de învăţământ.

În cea de-a doua zi, dedicată prezentării de alternative de petrecere a timpului liber prin sport, cu scopul de a preveni victimizarea minorilor, va fi organizat un eveniment, tot în Piaţa Unirii, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Agenţia Naţională Antidrog - C.R.P.E.C.A. Cluj, Asociaţia Internaţională Antidrog - A.M.A. şi cu sprijinul unor reprezentanţi de produse sportive. La activitate sunt invitaţi elevi din şcolile clujene, care practică sport de performanţă. Concomitent, poliţiştii de la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală vor desfăşura activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ.

Miercuri, 1 octombrie, vor avea loc activităţi informativ, în cluburile pentru vârstnici, dedicate prevenirii furturilor, iar joi poliţiştii de proximitate şi cei de la nivelul fiecărei secţii de poliţie rurală vor desfăşura activităţi educativ-preventive în unităţile de învăţământ, pentru combaterea violenţei în şcoli. Ultima zi a campaniei este axată pe acţiuni informative privind siguranţa rutieră.

„Săptămâna Prevenirii Criminalităţii" este o campanie derulată la nivel naţional de Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii.

Comenteaza