Dejenii și alți locuitori din județul Cluj se pot pensiona cu 2 ani mai devreme, fără penalizare. De ce doar ei?

Dejenii și alți locuitori din județul Cluj se pot pensiona cu 2 ani mai devreme, fără penalizare. De ce doar ei?
| Foto: produsinardeal.ro

Este vorba despre o lege care îi vizează pe cei care trăiesc și muncesc de cel puțin 30 de ani în zone poluate de industria locală. Reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, a fost promulgată miercuri, 30 septembrie, de președintele României.

Președintele României a promulgat Legea pe care deputatul dejean Cornel Itu a inițiat-o împreună cu senatorul Alexandru Cordoș, cu scopul de a obține pentru o parte importantă a locuitorilor din județul Cluj, care trăiesc și muncesc de cel puțin 30 de ani în zone poluate de industria locală, reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare.

”Legea 212/2020 intră în vigoare cu amendamentul pe care l-am depus la Comisia pentru muncă, prin care sunt incluși în rândul celor care beneficiază de această măsură dejenii și locuitorii de pe o rază de 8 km față de municipiul Dej!”, transmite Itu printr-un comunicat de presă.

Prin amendamente, pe lângă municipiul Dej și comunele din apropiere au fost incluse, de asemenea, Turda și Câmpia Turzii, precum și localitățile de pe o rază de 8 km față de aceste orașe. ”Este o măsură justă și reparatorie față de cetățenii care au fost supuși efectelor toxice ale poluării, atât prin gradul de poluare, dar mai ales prin timpul de expunere.

Este o victorie meritată de către cetățenii municipiului Dej, precum și a persoanelor din celelalte zone prevăzute în noua lege, și sunt mulțumit că am reușit să le susțin și mai ales să le obțin aceste drepturi în calitate de deputat care îi reprezintă în Parlamentul României!”, mai spune parlamentarul dejean.

Comenteaza