De sărbători, şoferii şi-au luat nasul la purtare. Poliţiştii au stat şi ei la pândă

De sărbători, şoferii şi-au luat nasul la purtare. Poliţiştii au stat şi ei la pândă
Şoferii clujeni au crezut că în perioada Paştelui pot circula cum doresc pe drumurile din judeţ, nestingheriţi de nimeni. Poliţiştii rutieri au fost însă la datorie şi i-au taxat pe cei pe care i-au prins pe picior greşit.

Astfel, pe parcursul acestui weekend au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei pe drumurile publice, s-au reţinut 18 permise de conducere, s-au retras şase certificate de înmatriculare şi au fost depistate 11 infracţiuni rutiere.

Principala abatere constatată de oamenii legii a fost depăşirea vitezei regulamentare, urmată îndeaproape de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. 

"Gradul cel mai ridicat de alcoolemie înregistrat de aparatul etilotest a fost de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Valoarea a fost înregistrată în urma testării unui conducător auto care în timp ce se deplasa cu un moped pe raza localităţii Mera a intrat în coliziune cu autoturismul din faţa sa", au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj. 

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu deţinea permis de conducere, iar mopedul era neînregistrat.

De asemenea, duminică a avut loc şi tragicul accident de circulaţie din localitatea clujeană Căpușu Mare, soldat cu decesul tânărului cameraman de la postul de televiziune Digi Sport.

Comenteaza