Daune de peste trei milioane de lei, la Cluj

Daune de peste trei milioane de lei, la Cluj
În urma celor patru percheziţii de joi dimineaţă, poliţiştii clujeni au reţinut un bărbat suspectat de complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.

Cele patru percheziţii desfăşurate pe raza municipiului Câmpia Turzii şi a localităţii Viişoara au vizat două persoane juridice şi o persoană fizică, bănuite că, în perioada 2011-2014, au creat mai multe circuite fictive în scopul efectuării unor tranzacţii nereale cu utilaje agricole.

"În fapt, din cercetări reiese că s-ar fi furnizat facturi fiscale fictive pentru a fi înregistrate în contabilitatea mai multor societăţii comerciale, cu scopul ca acestea din urmă să se sustragă de la plata obligaţiilor fiscale. Aceste operaţiuni erau achitate cu bani datoraţi bugetului consolidat al statului.

Sumelor de bani, tranzacţionate prin diferite conturi ale unor societăţi comerciale şi provenite, în principal, din infracţiuni de evaziune fiscală, li se ascundea originea ilicită. Astfel disimulate, sumele de bani erau reintroduse în circuitul civil", au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj

Prin neplata impozitului pe profit şi a TVA-ului, cei trei au cauzat bugetului consolidat de stat un prejudeciu de peste trei milioane de lei.

Acţiunea poliţiştilor a avut ca rezultat reţinerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 32 de ani din localitatea Viişoara, bănuit de complicitate la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acesta urmează să fie prezentat unităţii de parchet, competentă să decidă cu privire la măsurile legale care se impun a fi luate.

În urma percheziţiilor în care au fost angrenaţi 30 de poliţişti din cadrul structurii de investigare a fraudelor, poliţişti criminalişti, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente contabile, carduri bancare, ştampile şi tehnică de calcul.

Comenteaza