Breaking news Update Cutremur de 5.2 în România. Seismul s-a simțit și la Cluj

Cutremur de 5.2 în România. Seismul s-a simțit și la Cluj

Un cutremur semnificativ s-a produs, luni după-amiază, în Oltenia, Gorj, conform Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a simțit și la Cluj-Napoca.

„În ziua de 13.02.2023, 16:58:06 (ora României), s-a produs în OLTENIA, GORJ un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2, la adâncimea de 15 km.

Cutremurul s-a produs la 102km SV de Sibiu, 107km NV de Craiova, 137km V de Pitesti, 166km E de Timisoara, 179km S de Cluj-Napoca, 183km SE de Arad, 196km V de Brasov, 218km E de Belgrade, 222km E de Zemun, 224km V de Ploiesti”, a transmis INCDFP.

Cutremurul s-a simţit în mai multe judeţe, inclusiv Cluj, Sibiu, Hunedoara şi Timiş. 

„Dulap, ghiveci, suport foto, toate au dansat”

O clujeancă din cartierul Mănăștur, care locuiește la etajul 4 al unui bloc mai vechi, susține că a simțit seismul. La fel și vecinii.

„S-a simțit foarte tare! Nu știam ce se întâmplă. Dulap, ghiveci, suport foto, toate au dansat. Tot din casă se clătina. La fel au spus și vecinii. Cam 10 secunde l-am simțit”, ne-a mărturisit aceasta.

Cum au simțit clujenii cutremurul  

- Da, a cam jucat șezlongul cu mine în balcon la etajul 7, zona Mogoșoaia, Mănăștur
- Da s-a simțit și în Dâmbul Rotund!
- În Zorilor etj 4 s-a simțit bine
- Și eu am simtit, în Grigorescu Cluj… a pocnit puțin și televizorul
- Da s-a simțit în Grigorescu
- Și pe Calea Florești a fost resimțit, ora 16.58
- În Zorilor, Cluj, s-a simțit bine de tot - aproximativ 7-10 secunde.
- Da, s-a simțit și în Mănăștur la etj 10
- Da și Baciu
- Da în Mărăști s-a simțit
- Da l-am simtit în cartierul Mănăștur. Eu am simțit și cutremurul din 77. Atunci locuiam în cartierul Gheorgheni. Și în 86 sau 87 (nu-mi mai amintesc precis) am simțit un cutremur tot în Mănăștur. Cutremurul de azi s-a simtit mult mai slab în comparație cu celelalte două, au scris alți clujeni pe pagina de Facebook a ZIUA de CLUJ.

Comenteaza