Cursuri de integrare pe piaţa muncii, pentru studenţii Facultăţii de Business din Cluj

Cursuri de integrare pe piaţa muncii, pentru studenţii Facultăţii de Business din Cluj
Circa 200 de studenţi ai Facultăţii de Business din Cluj-Napoca au oportunitatea de a învăţa cum să-şi dezvolte o afacere proprie sau cum să-şi găsească un loc de muncă potrivit studiilor dobândite, în cadrul proiectului "Practica Începe".

În cadrul proiectului, studenţii se vor familiariza cu modul de lucru în cadrul societăţilor comerciale offline şi online. Ei vor crea două firme de exerciţiu offline şi o extensie online pentru una dintre acestea, dar şi o platformă software.

"Beneficiarii proiectulului sunt 200 de studenţi ai celor două specializări ale Facultăţii de Business de la nivel licenţă care, în momentul finalizării studiilor terţiare, vor accesa piaţa muncii sau/şi îşi vor dezvolta o afacere proprie. Pe termen lung, proiectul facilitează inserţia pe piaţa muncii a studenţilor beneficiari ai stagiilor de practică în întreprinderile simulate prin aplicarea cunoştinţelor teoretice, dezvoltarea de aptitudini şi deprinderi profesionale şi creşterea încrederii acestora în aptitudinile lor profesionale. De asemenea, implementarea proiectului conduce la creşterea performanţei şi modernizarea proceselor de învăţare din cadrul Facultăţii de Business.", se arată într-un comunicat remis presei.

Proiectul mai prevede următoarele obiective:

- un workshop cu tema "Firma simulată - conectarea mediului academic cu cel de business
- un studiu comparativ referitor la stadiul îmbunătăţirii cunoştinţelor cursanţilor privind funcţionarea întreprinderilor de exerciţiu, familiarizarea cu derularea activităţii off şi online şi a activităţilor posturilor în cadrul acestora
- minim 5 parteneriate de promovare a firmelor de exerciţiu încheiate cu reprezentanţi ai mediului de afaceri
- un website de informare şi promovare a rezultatelor proiectului;
- monitorizare a inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.

Proiectul a debutat la 1 februarie şi are o durată de implementare de 24 de luni, cu o asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 2.062.169,38 lei.

Etichete
Comenteaza