Cum vin elevii din Maramureş sau Calafat ca să se înscrie la liceele din Cluj VIDEO

Cum vin elevii din Maramureş sau Calafat ca să se înscrie la liceele din Cluj VIDEO
Pentru absolvenţii clasei a 8-a a început bătălia pentru un loc în licee. Tinerii clujeni au însă o concurenţă serioasă, asta pentru că reputaţia liceelor din Cluj atrage elevi din toată ţara. Aproape 300 de elevi din Dolj, Vâlcea sau Bistriţa speră să prindă un loc la una din şcolile de top din Cluj.

Maria Tănase şi-a petrecut primii 15 ani din viaţă în Calafat. La terminarea clasei a 8-a a decis că vrea să se mute în Cluj. A ales să îşi continue studiile pe profil matematică-informatică, la Colegiul Naţional "Andrei Mureşan" din Dej. "Ştiu că o să fie greu, nu cunosc pe nimeni în afară de rude, dar o să fie bine, sper ", îi spune ea reporterului REALITATEA TV Cluj.

Şi liceele specializate pe limbi străine suntla mare căutare. Ileana a decis să îşi înscrie fiica la unul din cele mai căutate şcoli din oraş. Ileana Andreica a venit şi ea din Maramureş ca să-şi înscrie copilul aici. "Dorim să ne înscriem la Colegiul Coşbuc", spune ea. "L-am ales pentru faptul că este un liceu în care se predă în limba germană. Avem două posibilităţi: una să rămână singură şi alta să vină mămica să îşi caute un loc de muncă aici la Cluj"

Elevii veniţi din alte judeţe concurează pentru un loc la liceu cu aproape 4.530 de clujeni.

"Din experienţa din anii anteriori, în special vin din judeţele limitrofe - Alba, Bihor, Sălaj, vin foarte mulţi din Sălaj. Dar avem candidaţi şi din Dolj, Vâlcea, Botoşani", spune inspectorul şcolar adjunct, Peter Tunde.

Elevii vor afla pe 25 iulie dacă au fost admişi la liceul preferat.

Comenteaza