Cum stați cu răbdarea și cu sănătatea? Vârsta de pensionare ar putea urca până la 70 de ani pentru o categorie de români

Cum stați cu răbdarea și cu sănătatea? Vârsta de pensionare ar putea urca până la 70 de ani pentru o categorie de români
| Foto: capital.ro

Un proiect de lege al Ministerului Muncii ar putea să le prelungească mersul la serviciu pentru încă niște ani pentru angajații de la stat. 

Ministerul Muncii are în plan un proiect de lege care schimbă complet regulile pensionării românilor. În cadrul unei conferințe de presă a ministrului Raluca Turcan, s-a adus în discuție creșterea vârstei de pensionare. Oficialul român a precizat că angajații din România ar putea să aibă opțiunea de a se pensiona la vârsta la 70 de ani, dacă își doresc acest lucru. Astfel, un angajat care urmează să intre la pensie va avea de ales între a se pensiona la termen sau a continua să lucreze până la 70 de ani, fără a putea cumula salariul și pensia.

"Vârsta de pensionare va fi atinsă într-un proiect pe care noi îl pregătim la minister şi pe care îl vom discuta cu partenerii sociali şi cu toţi cei care vor fi implicaţi – să existe opţiunea pensionării la 70 de ani şi această opţiune să fie cumulată cu optarea, după vârsta standard de pensionare, între pensie şi salariul la stat", a spus Raluca Turcan.

Totodată, acest proiect de lege ar urma să elimine dezechilibrele din societate, în care unii pensionari rămân și angajați pentru a obține venituri atât din pensie cât și din salariu. Această măsură este însă valabilă pentru angajații din sistemul de stat, transmite Impact.ro.

Fie pensie și opțiunea de a se pensiona la 70 de ani, fie să aleagă partea de salariu, a precizat Raluca Turcan.

Comenteaza