Cum se sărbătoreşte Unirea Principatelor în 2021

Cum se sărbătoreşte Unirea Principatelor  în 2021

Ziua Unirii Principatelor, 24 ianuarie, va fi marcată duminică în garnizoanele din ţară prin ceremonii militare şi religioase, dar fără ca participanţii să se prindă în Hora Unirii, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale (MApN). 

Potrivit unui comunicat al MApN, ministerul va organiza duminică, împreună cu autorităţile locale, în garnizoanele în care există monumente dedicate Unirii Principatelor, ceremonii militare şi religioase cu ocazia sărbătoririi a 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor Române.

„Din motive de securitate sanitară, participanţii la evenimente nu se vor prinde în Hora Unirii, aşa cum se întâmpla în anii anteriori”, a transmis, printr-un comunicat MApN.

Conform acestuia, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, vor participa, de la ora 12.30, la ceremonia depunerii de coroane şi jerbe de flori la Statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, amplasată în Dealul Patriarhiei Române din Bucureşti.

Ziua în care, în 1859, colonelul moldovean Alexandru Ioan Cuza a fost ales domnitorul Ţării Româneşti, devenind primul lider al Principatelor Unite şi, după câţiva ani, al statului unitar România, este marcată pe 24 ianuarie.

 

Comenteaza