Cum au arătat alegerile locale la Cluj VIDEO

Cum au arătat alegerile locale la Cluj VIDEO
Un număr de 12 dosare penale, atâtea au întocmit poliţiştii clujeni în timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor. Majoritatea sunt pentru furtul şi distrugerea afişelor şi bannerelor electorale. Alte 23 de persoane au fost amendate contravenţional. Acestea sunt concluziile prezentate astăzi de autorităţile implicate în alegerile locale de la Cluj.

Poliţiştii clujeni au primit peste 60 de sesizări cu privire la încălcarea legislaţiei electorale. Mai puţin de jumătate din acestea au fost însă confirmate. Cu toate acestea poliţiştii au întocmit 12 dosare penale, majoritatea pentru furtul şi distrugerea afişelor şi bannerelor electorale, în timp ce alte 23 de persoane au fost amendate contravenţional.

Şi jandarmii s-au confrutant cu unele probleme.

Cât priveşte votarea propriu-zisă, preşedintele Biroului Electoral Judeţean s-a plâns de calitatea hârtiei pe care au fost tipărite buletinele de vot, precum şi de calitatea tuşului şi a ştampilelor folosite.

Cum în toamnă urmează alegerile parlamentare, prefectul Gheorghe Vuşcan a promis să rezolve problemele semnalate. Vezi ce spune aceasta, în materialul video

În judeţul Cluj, pentru alegerile locale din 10 iunie au fost amenajate peste 600 de secţii de votare.

Comenteaza