Video Foto Cum arată și cât va costa Spring, prima Dacie electrică

Cum arată și cât va costa Spring, prima Dacie electrică
Dacia electrică
Dacia electrică
Cum arată și cât va costa Spring Concept, prima Dacie electrică

Dacia Spring Electric ar putea fi disponibilă încă din prima jumătate a anului 2021.

Dacia și-a prezentat primul model de mașină electrică.

 "Dacia Spring: urbană, dinamică și gata să îți electrizeze fiecare călătorie", scriu reprezentanții Dacia, pe pagina de Facebook a companiei.

”Dacia Spring electric se înscrie în viziunea Grupului Renault de a oferi o mobilitate durabilă, accesibilă tuturor, respectând valorile şi filozofia mărcii Dacia. Acest showcar prefigurează un model de segment mini cu 5 uşi şi 4 locuri, beneficiind de o motorizare 100% electrică”, se arată într-un comunicat al Dacia.

Versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, putând fi astfel utlizată atât în mediul urban, cât şi pe trasee interurbane. Modelul de serie va fi disponibil în 2021. Caroseria are protecţii laterale şi scuturi integrate în barele faţă şi spate. Aspectul de SUV este subliniat de garda la sol supra-înălţată şi de prezenţa barelor de pavilion.

”O atenţie deosebită a fost acordată blocurilor optice. În partea frontală, farurile100% LED sunt divizate în două niveluri: o linie orizontală în partea superioară şi o serie de elemente grafice integrate în bara de protecţie. În spate, cele 4 blocuri optice, de asemenea 100% LED, formează un dublu Y, anunţând viitoarea identitate luminoasă a modelelor Dacia”, se arată în comunicat.

Conform Mediafax, electrica de la Dacia ar urma să aibă un preţ de pornire de 15.000 de euro. 

Comenteaza