Crește numărul turbulențelor grave. 6 pasageri şi 6 membri ai echipajului, răniți în timpul unui zbor

Crește numărul turbulențelor grave. 6 pasageri şi 6 membri ai echipajului, răniți în timpul unui zbor

12 persoane au fost rănite duminică, în timpul unor turbulenţe puternice, la bordul unui avion Boeing 787-9. 

Turbulenţele au avut loc la bordul unui avion Boeing 787-9 Dreamliner aparţinând companiei Qatar Airways, care efectua un zbor de la Doha la Dublin, relatează CNN. Zborul Qatar Airways QR107 a fost afectat de turbulenţe în timp ce survola Turcia.

Aeronava a aterizat pe Aeroportul din Dublin cu puţin înainte de ora locală 13.00 (15.00, ora României), unde au fost mobilizate serviciile de urgenţă, poliţia aeroportuară şi pompieri salvatori. Şase pasageri şi şase membri ai echipajului au fost răniţi în acest incident, anunţă într-un comunicat aeroportul. 

Acest incident vine la câteva zile după ce 104 pasageri au fost răniţi, iar un bărbat cu probleme cardiace a murit la bordul unui avion aparţinând companiei aeriene Singapore Airlines afectat de o turbulenţă gravă.

Zborul SQ321 de la Londra la Singapore, care zbura marţi cu viteză de croazieră la 11.277 metri, a „căzut” brusc, după care a „urcat” zeci de metri, potrivit unor date de urmărire a zborului. Avionul a „căzut” şi a „urcat” apoi în mod repetat timp de aproximativ un minut.

Comenteaza