Alertă cu bombă pe o cursă Wizz Air care venea din Italia. Un român a amenințat că va arunca avionul în aer

Alertă cu bombă pe o cursă Wizz Air care venea din Italia. Un român a amenințat că va arunca avionul în aer
| Foto: Rotalianul – Revista românului din Italia

A fost alertă cu bombă la bordul unei aeronave Wizz Air, sâmbătă seara, 9 iulie, pe zborul W63676, care sosea în ţară de la Roma. În aeronavă se aflau 176 de pasageri plus membrii echipajului.

S-a întâmplat pe Aeroportul Internațional Leonardo da Vinci din Fiumicino (Roma), la ora 21:30. Aeronava Wizz Air se pregătea de decolare spre Iaşi, după ce înregistrase deja câteva minute de întârziere, transmite rotalianul.com

Toți cei 176 de pasageri erau în avion, iar însoțitoarele de bord (stewardesele) se asigurau că sunt îndeplinite condițiile necesare înaintea decolării. În acel moment, un pasager de origine română a anunțat că are o bombă și va arunca avionul în aer.

O însoțitoare de bord l-a anunțat cu mult calm pe căpitan de intențiile conaționalului nostru, iar manevrele de decolare au fost oprite și la bordul avionului s-au prezent în scurt timp forțele de ordine. 

Una dintre pasagere ar fi declarat că în drum spre poarta de îmbarcare cetățeanul respectiv i-ar fi spus „mergem noi în avion, dar vom sări cu toții în aer”. Femeia, însă, nu l-a luat în seamă, crezând că glumește.

Pasagerul care a lansat ameninţarea a părăsit aeronava cu tot cu bagaje, escortat de poliţiştii italieni, iar zborul care a decolat de la Roma a aterizat la Iași în deplină siguranță, cu o întârziere de 90 de minute.

Comenteaza